Offday voor RKZVC

Be Quick 1887 1 – RKZVC 1 : 4 – 1 (1 – 1)

HAREN/ZIEUWENT - RKZVC blijft dit voorjaar in uitwedstrijden wisselvallig spelen. Waar ze in het najaar zeven van de acht uitwedstrijden wonnen, was er dat na de winterstop maar één tegenover drie verliespartijen. Een aantal spelers bleef zondag duidelijk onder de maat.

De Harense ploeg kwam na de eerste tien minuten vaak gemakkelijk weer in balbezit en combineerde ook veel balvaster. Daar leek het de eerste tien minuten helemaal niet op. Na 60 seconden kwam Sjors Storkhorst op aangeven van Wout Blasman al vrij door en met een simpel tikje schoot Sjors de 0-1 stand binnen. Twee minuten later kon de Harense keeper redden op 'doorschietende' vrije trap van Waldo Rhebergen en weer een minuut later was er de volgende Zieuwentse kans. Joey Belterman veroverde de bal op de achterlijn, kwam naar binnen waarna Sjors Storkhorst voorlangs schoot. Hierna kakte RKZVC een beetje in en kreeg Be Quick 1887 meer controle over het spel. Met het kwartier kwam hun eerste doelpoging (ruim naast) maar in de 22ste minuut kwam Arnaud Bentum vrij door en schoof beheerst de 1-1 binnen. Veel gevaar konden beide teams daarna niet meer stichten, waarbij de meeste duels zich op het middenveld afspeelden. Van Zieuwentse kant was een afstandsschot van Sjors Storkhorst in de 35ste minuut nog het meest dreigend (halve meter over de kruising). Op slag van rust was er voor Be Quick nog een grote kans na een mooie aanval, maar de lob ging over goal.

Hoewel het spelbeeld in het eerste kwartier na rust niet veel anders was, drong Be Quick wel meer aan met drie afstandsschoten recht op keeper Huib Jonkman. Het eerste Zieuwentse gevaar was een corner in de 20ste minuut waarbij het erop leek dat de kopbal enigszins gelukkig in de handen van de Harense keeper kwam. Gezien het moeizame spel van RKZVC volgde in de 69ste minuut eigenlijk al de beslissing na simpel Zieuwents balverlies op het middenveld. Op rechts kon Toufik Faraouni doorgaan en schoot hij laag in de linkerbenedenhoek de 2-1 binnen. Nadat Jouke Knippenborg tien minuten later nog een aardige schietkans verkeerd raakte, kwam in de 80ste de mooie 3-1. Twan Nieboer kopte een corner tegendraads schitterend in de rechterbovenhoek. Bijna verkeek Huib Jonkman zich daarna nog op een schot maar de bal ging tot zijn opluchting net naast tot een corner. RKZVC probeerde nog wel druk te zetten, maar vaak zie je dan dat als het voetballend al niet helemaal goed loopt, het geluk vaak ook niet mee zit: het schot van Sjors Storkhorst vanuit de hoek van de zestien meter ging net onder de kruising via de buitenkant van de paal naast. In de laatste minuut kon Rico Cordes tenslotte vrij simpel aan de linkerkant doorlopen en schoof hij beheerst de 4-1 eindstand binnen.

Teveel spelers haalden niet hun normale niveau. Daarmee valt er ook niks af te dingen aan de terechte overwinning van Be Quick 1887. Door het Zieuwentse verlies en de winst van de andere drie titelkandidaten komt RKZVC enigszins op afstand van de concurrenten. Hopelijk gaat het volgende week weer beter in de hoop dat de Zieuwentenaren mee kunnen blijven doen voor een prijs aan het eind van het seizoen.

De volgende competitiewedstrijd is 24 maart, thuis om 14.00 uur tegen RKHVV (Huissen).