Erix steeds verder in degradatienood

Erix 1 – Sp. Overdinkel 1 : 0-3 (0-2)

LIEVELDE - Erix heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de degradatiestrijd in de vierde klasse. Tegen Sp. Overdinkel werd met 0-3 verloren.

Erix, dat een aantal spelers door blessures moest missen, begon zeer goed aan de wedstrijd, wat al in de eerste minuut leidde tot twee goede mogelijkheden om de score te openen via Rick ten Have. Ricks inzetten werden gekeerd door de keeper en gingen net langs het doel. Zoals al vaker dit seizoen was het geluk niet aan de zijde van Erix. In de tweede minuut was het wel raak, maar dan wel aan de andere kant. Balverlies op het Erix-middenveld ging hieraan vooraf. De bal werd vanaf rechts voorgezet en hierbij werd niet adequaat ingegrepen door de Erix-defensie. De bal werd van dichtbij ingeschoten: 0-1. Het was Sp. Overdinkel dat het betere van het spel had in deze fase en in de vijftiende minuut viel op schitterende wijze de 0-2. De bal werd vanaf de zestien meter met een keurige boogbal over Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. Het publiek zag op dat moment het zelfvertrouwen afnemen en Erix ging steeds slordiger spelen. Passes van achteruit kwamen niet aan en de thuisploeg kwam nauwelijks meer voor het doel van Sp. Overdinkel. Het was aan Erix-doelman Tim Klein Tank te danken dat het voor rust al niet beslist was, want in de 39ste minuut redde hij knap op een inzet van dichtbij. De ruststand was 0-2.

Na rust was de eerste beste kans voor Sp. Overdinkel. In de 51ste minuut ging een kopbal, na een voorzet vanaf rechts, net naast het Erix-doel. In de 57ste minuut leek Erix terug te komen in de wedstrijd. Een voorzet van Rick ten Have werd binnengeschoten door invaller Thijs Gotink, maar helaas stond Rick in buitenspelpositie en werd dit doelpunt dan ook terecht afgekeurd. Een minuutje later, in de 58ste minuut, deed Sp. Overdinkel zich weer gelden. Een hard afstandsschot belandde op de lat boven Erix-doelman Tim Klein Tank. Sp. Overdinkel was de betere ploeg in deze fase. In de 72ste minuut kreeg Erix een grote kans op de aansluitingstreffer. Een goede voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink werd door Rick ten Have van dichtbij op de paal geschoten. Het geluk was helaas niet aan Erix-zijde. Het probeerde het wel maar het zelfvertrouwen ontbrak. In de 80ste minuut viel heel ongelukkig de 0-3 en daarmee ook de beslissing in de wedstrijd. Een voorzet vanaf links werd door invaller en jeugdspeler Juup te Woerd over de eigen doelman gekopt. Nordin Stevens kreeg in de 87ste minuut nog een kansje op de eretreffer maar zijn kopbal ging net naast. Eindstand 0-3.

Erix blijft hierdoor onderin staan in de vierde klasse B. De huidige positie van Erix (plaats 11) betekent nacompetitie om lijfsbehoud. Gezien het veldspel en het geslonken zelfvertrouwen zal dit nog een hels karwei worden. Hopelijk zal het zover niet komen.

Aanstaande zondag 24 maart speelt Erix uit tegen EMOS uit Enschede.