Open tuindagen bij Wenninkhof

Open tuindagen bij Wenninkhof

MEDDO - Het voorjaar is in aantocht en daarom houden Ten Dolle Tuinmachines, BPG Overkamp bouwmaterialen en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof weer de jaarlijkse open tuindagen, dit jaar op zaterdag 23 en zondag 24 maart.

Diverse hobbyisten hebben zich aangemeld en laten de bezoekers allerhande hobby's en producten zien, zoals vilten, zeepcreaties, steen bewerken, tuinfotokaarten, sieraden van gesmolten glas, etc. Op het gebied van tuinmeubelen is Geling Tuinmeubelen uit Aalten aanwezig om de nieuwste trends te laten zien. Ten Dolle Tuinmachines laat handige machines met motor en accu zien en proberen. BPG Overkamp heeft weer een uitgebreid assortiment hout en bestratingsmaterialen om te tonen. Het Groencentrum van Wenninkhof is weer voorjaarsklaar en biedt een ruim assortiment beplanting en aanverwante artikelen.

Ook dit jaar verzorgt Wenninkhof tijdens de open tuindagen een gratis grond- of vijvertest. Wie een zakje of potje grond of vijverwater meebrengt om te laten testen, krijgt een gepersonaliseerd advies. Een gratis tuinadviesgesprek van een half uur met Jan Bent is nieuw op het programma. Dit kan zijn over een klein stuk van de tuin, over een hoek waarvan men niet weet wat er mee te doen, over een aanpassing van de beplanting, het onderhoud van de tuin of het op weg helpen met een ontwerp voor de tuin. Belangrijk is om van te voren een afspraak in te laten plannen. Aanmelden kan via 0543-569302 of info@wenninkhof.nl.
Tijdens de open tuindagen is er ook de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Iedereen ontvangt tegen inlevering van een stoeptegel twee gratis tuinplanten. Het doel is om onze leefomgeving groener te maken, en om mee te helpen om te zorgen dat water langer wordt vastgehouden in de tuin. Eén tegel per huishouden en de planten (een vaste plant en een heester) kunnen uitgezocht worden uit een vooraf bepaald assortiment. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Iedereen is van harte welkom op de open tuindagen bij Wenninkhof aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk-Meddo, op zaterdag 23 maart van 10 tot 16 uur en zondag 24 maart van 11 tot 16 uur. De entree, het parkeren en de koffie of thee zijn gratis.