Passion Achterhoek naar Hamalandhal

De afgelopen drie jaar werd de Passion Lichtenvoorde gehouden in en rond het gebouw van het Marianum. Omdat de creatieve ambities steeds hoger werden is de "Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij", verantwoordelijk voor de organisatie, op zoek gegaan naar een grotere accommodatie. De editie van 2019 zal onder de naam Passion Achterhoek plaatsvinden in de Hamalandhal. Voor dit doel wordt de "oude" sportzaal omgebouwd tot een sfeervolle theaterzaal compleet met een groot podium en professionele voorzieningen voor belichting en geluid. Voor het publiek komen er gerieflijke stoelen met vanaf elke plaats een optimaal zicht op het podiumspel. Bovendien zorgt ZSOM ervoor dat op grote schermen naast het podium camerabeelden worden geprojecteerd waardoor ook details zichtbaar worden.

Verhaal in concertvorm
De Passion vindt zijn oorsprong in het lijdensverhaal-van-toen maar daar blijft het niet bij. In korte gespeelde scenes zien we de mens achter de hoofdpersonen met een eigentijds verhaal worstelen over goed en kwaad, vertrouwen, verraad en vergeving! Met welke idealen, twijfels of angsten gaat hij door het leven? Wat doen mensen als ze hun droom niet waar kunnen maken? En omgekeerd: Wat doet het met je als mensen je wel zien staan, je in je waarde laten, je letterlijk en figuurlijk aanspreken? Het spel met de daar doorheen verweven eigentijdse popsongs afgewisseld met muziek en klassieke melodieĆ«n krijgen in deze Passion ineens een nieuwe betekenis. Op die manier wordt de voorstelling een actueel verhaal in concertvorm.                

Regionaal talent
De hoofdrolspelers komen deels uit de gemeente Lichtenvoorde:
Johan Kersjes, Arjan Visser en Martin Hogenkamp (3 farizeeƫrs), Aad Witteveen (Pilatus).
Uit andere plaatsen in de regio: Jop Geven (Jezus) en Babette Zwetsloot (Maria Magdalena) beiden uit 's-Heerenberg, Dike van den Berg (Maria) en Marchel Chevalking (Petrus) beiden uit Doetinchem en Peter van der Kemp (Judas) uit Silvolde.
Muziek en zang: Slagmaols (o.l.v. Jos Taken), de koren Gaudio en Stadskoor Bredevoort (o.l.v. Dineke de Roo), de Band (leerlingen en oud-leerlingen v.h. Marianum o.l.v. Peter Krabbenborg), Laura van Kaam (winnares Voice Kids 2013, Dinxperlo).

Wanneer
Maandag 15 april 2019
Start stille tocht: 19.30 u @ St. Bonifatiuskerk
Start voorstelling: 20.00 u @ Hamalandhal
Tickets via verkooppunten of: passionachterhoek.nl