Late zege voor RKZVC

ZIEUWENT - Op hoofdklasseniveau zijn er geen gemakkelijke tegenstanders, ook niet als je tegen de rode lantaarndrager speelt. RKHVV heeft best een technische ploeg en probeerde hoog te verdedigen waardoor het zeker in de eerste helft voor RKZVC moeilijk was om vrije spelers te vinden en te combineren. Niettemin had RKZVC de kansen om de wedstrijd in een veel eerder stadium te beslissen.

Verdedigend stond het bij RKZVC behoorlijk goed waardoor RKHVV voor rust slechts twee schotpogingen had. RKZVC daarentegen had voor rust veel halve mogelijkheden om te scoren maar was te onnauwkeurig om tot een echt goede kans te komen. Zo had de Huissense keeper, Jop Hemink, een schot van Remco van Leeuwen niet klem, nam Joey Belterman bij een vrije doorgang verkeerd aan en ging een vrije trap van Wouter Pillen een meter over. In de 35ste minuut kwam Wout Blasman door, ging de keeper voorbij maar kon de bal niet binnen houden en bokste de Jop Hemink een schot van Joey Belterman weg. Twee minuten voor rust had Joey Belterman de grootste vrije kans maar vanaf 12 meter schot hij tegen de linkerpaal.

RKZVC drong na rust veel meer aan en creëerde opgelegde kansen maar moest ook enkele hachelijke situaties voor eigen goal toestaan. Mart Schutten zette in de 47ste minuut Wout Blasman geheel vrij voor de keeper maar hij schoot recht op de keeper. Tien minuten later was er wederom een knappe redding van de Jop Hemink op een schot van Mart Schutten in de linker benedenhoek. Een minuut later kwam Sjors Storkhorst op links door waarna de keeper weer redde op de vrije schietkans van Wout Blasman. Door het missen van deze kansen kon RKHVV natuurlijk blijven hopen op winst en zij creëerden dan ook enkele gevaarlijke situaties voor de Zieuwentse goals. Zo kon Bart te Focht in 64ste minuut net op tijd een goede kans voorkomen en ging een Huissense voorzet in de 71e minuut langs alles en iedereen. Na een corner van Joey Belterman in de 75ste minuut had Jens Schutten (ingevallen in de 68ste minuut) bij zijn eerste doelpoging het geluk niet mee dat zijn kopbal via een Huissense verdediger en de onderkant van de lat er niet in ging. In de 81ste minuut kreeg RKZVC eindelijk loon naar werken. De corner van Joey Belterman, die volgde op een knap genomen vrije trap van Wout Pillen, werd door Jens Schutten voorbij de tweede paal hard binnen gekopt voor de 1-0. Na nog een laatste dreiging in de 85ste minuut (Mart Schutten ruimde net op tijd) bekroonde Jens Schutten in de laatste vijf minuten zijn geweldige invalbeurt. Meteen na het moment dat de Huissense trainer aangaf om achterin één-op-één te gaan spelen, schoot de Huissense keeper tegen Jens Schutten aan. Sjors Storkhorst kon vrij op de keeper af lopen en legde breed waarna Jens Schutten de 2-0 kon binnen tikken. In de 92ste minuut pakte Jens Schutten een voorzet van Sjors Storkhorst op, kapte vervolgens de bal 'heen en weer' en krulde met links knap de 3-0 eindstand in de linker bovenhoek.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning die alleen wat laat tot stand kwam. Voor het publiek is dat natuurlijk wel leuk omdat het dan tot het eind spannend blijft. Ook de andere koplopers wonnen vandaag zodat er bovenin niets verandert in de onderlinge stand en RKZVC blijft hopen op deelname aan de nacompetitie. Zondag 7 april speelt RKZVC om 14.00 uit tegen AWC (Wijchen).

KSV hard onderuit tegen De Tubanters 1897

VRAGENDER- KSV ging vandaag hard onderuit tegen de nummer 2 van de competitie. In Enschede verloor het met 1-6 van De Tubanters 1897.

KSV 1 trad aan tegen De Tubanters 1897. De Tubanters begon sterk aan de wedstrijd. De KSV-verdediging had dan ook de grootst mogelijke moeite om alle aanvalsstormen van de thuisploeg te weerstaan. In de 5de minuut diende zich dan ook al de eerste waarschuwing aan. Waarbij de aanvaller van de Tubanters de bal over de uitgekomen keeper Wesley schoot, de inzet belandde alleen naast de goal. Twee minuten later was het wel raak voor de Tubanters, na een mooie steekpaas, liep de vleugelaanvaller weg uit de rug van de KSV-verdediging en schoot de bal achter de keeper in het net. Nog geen 3 minuten later pingelt een opkomende speler van de Tubanters zich door de KSV-verdediging heen de 16 in, waar uiteindelijk Jorrit Spexgoor aan de noodrem moest trekken. Dit leverde een strafschop tegen op. Die werd benut door de Tubanters. En zo keek KSV al na 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Wat KSV ook probeert in de eerste twintig minuten van de wedstrijd, het kreeg de bal nauwelijks weg van eigen helft en de tweede bal was dan ook vaak voor de Tubanters. Zo ook in de 17de minuut waarbij KSV de bal wederom niet weg krijgt. Vanuit een strakke voorzet van de rechterkant, tikt de spits van de thuisploeg bij de tweede paal de 3-0 binnen. Na 20 minuten krijgt KSV wat meer grip op de wedstrijd. Stan Gunnewick jaagt goed door op de rechtsback van de tegenpartij en veroverd de bal. Hij speelt hem direct door op Erwin van de Wolfshaar die in de 16 klaarstond. Deze omzeild met een knappe actie de keeper en tikt de 1-3 binnen. In de 40ste minuut krijgt Erwin van de Wolfshaar de kans om de aansluitingstreffer te maken. Na een mooie steekpaas komt hij 1 op 1 met de keeper, helaas beland zijn schot links naast de goal.

De tweede helft begon KSV sterker als de eerste helft. Het ging in eerste instantie op zoek naar de aansluitingstreffer maar kreeg in de 55e minuut de deksel op de neus. De aanvaller van de Tubanters omspeelde meerdere spelers van KSV en schoot in de goal. KSV kreeg nog wel een grote kans in 75ste minuut. Na een mooie voorzet schampte Erwin van de Wolfshaar de bal en deze rolde daardoor voor de goal langs. Daarna was de wedstrijd gespeeld. In de 82ste en de 89ste minuut scoorde de Tubanters nog hun 5de en 6de doelpunt. Kort samengevat waren de Tubanters vandaag veel te sterk voor KSV en nemen met hun overwinning de eerste plaats van UDI over.

Voor KSV een wedstrijd om snel te vergeten en om zich te richten op de volgende wedstrijd aanstaande zondag uit tegen EMOS.