Edwin en Karin Karnebeek van de Kinderboerderij en Yvonne en Raymond Meekes van De Knuffel. Foto: Annekée Cuppers
Edwin en Karin Karnebeek van de Kinderboerderij en Yvonne en Raymond Meekes van De Knuffel. Foto: Annekée Cuppers

Een einde aan 25 jaar Knuffelen

ZIEUWENT - Na 25 jaar stoppen Yvonne en Raymond Meekes met hun werkzaamheden voor Kindercentrum De Knuffel in Zieuwent. Per 1 april worden alle activiteiten van De Knuffel overgenomen door De Kinderboerderij. Tijd voor een terugblik.

Raymond vertelt: "In 1993 bouwden we ons huis in Zieuwent waarbij Yvonne's wens om een klein kinderdagverblijf te realiseren werd meegenomen en zo startte in 1994 De Knuffel. Een klein, veilig, gezellig en vooral liefdevol kinderdagverblijf voor maximaal zes kinderen. Drie dagen per week was De Knuffel geopend en het bijzondere voor die tijd was dat ieder kind op een eigen kamertje sliep. Er was nog geen subsidie en ouders draaiden zelf volledig op voor de kosten. Eerst deed Yvonne de begeleiding alleen maar al snel kwam er een medewerkster bij en waren we de hele week open. In een tijdsbestek van vier jaar groeide het kinderdagverblijf letterlijk uit zijn jasje; het dagverblijf en de woning werden te klein voor het aantal kinderen dat gebruik wilde maken van De Knuffel."

De Knuffel verhuisde naar de Harreveldseweg 19; het oude Witgele Kruis-gebouw onderging een grondige verbouwing om het geschikt te maken voor kinderopvang. De groei zette door, mede door de stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid, zodat het pand in 2004 en 2010 opnieuw moest worden verbouwd; er kwam zelfs een verdieping bij op. In 2004 werd met de buitenschoolse opvang (BSO) gestart en trad ook Raymond in dienst van De Knuffel. Later verhuisde de BSO naar de Waareise en bood De Knuffel ook tussenschoolse opvang aan totdat het continurooster op de scholen zijn intrede deed. Op drukke dagen waren er wel 100 kinderen aanwezig op de TSO en zo'n 45 op de BSO.

Yvonne vertelt: "Het waren prachtige jaren maar wij vinden het nu tijd om te stoppen. Zeker nu we het kindercentrum en het personeel in vertrouwde handen kunnen overdragen waarmee de kinderopvang in Zieuwent gewaarborgd blijft. Voor ons stond liefde, een goede begeleiding, veiligheid voor elk kind, maar ook het meehelpen opvoeden van het jonge kind zeer hoog in het vaandel. Wij hebben er samen met onze medewerkers elke dag opnieuw ons best voor gedaan om meer te doen dan alleen het 'opvangen' van kinderen."

Op zaterdag 30 maart is er tijdens een inloop van 10.30 tot 12.00 uur gelegenheid om, voor degene die dat wil, onder het genot van een kop koffie samen herinneringen op te halen en afscheid te nemen.