De Keitrappers in hun nieuwe tenue. Foto: Jos Betting
De Keitrappers in hun nieuwe tenue. Foto: Jos Betting

Keitrappers in nieuw outfit

LICHTENVOORDE - Wielertourclub Keitrappers stak zichzelf afgelopen zondag voor het eerst in hun splinternieuwe outfit. Met dank aan hun even zo nieuwe hoofdsponsoren: Kei-Fit, MTHBikes en Wessels bv vakbouwers, die de kleding voor de 170 leden van de wielerclub hebben gefinancierd. De fietsvereniging wil graag wat terugdoen voor zijn sponsoren en hebben ambitieuze plannen voor samenwerking.

Door Dinès Quist

Trots zijn de leden van de wielertourclub op hun nieuwe tenue. Zondagmiddag konden ze hun outfit ophalen bij Kei-Fit, één van de nieuwe sponsoren. Gehesen in de eigentijdse gekleurde, strakke wielerpakjes maakten de wielrenners hun eerste testritje naar het gemeentehuis, waarna ze hun pose namen op de trap. Woordvoerder van de Keitrappers, Rob Scholten, is blij met de nieuwe uitstraling van zijn club. "Vijf jaar hebben we gedaan met ons oude tenue. De nieuwe kleding is gemaakt van modernere materialen, de stof ademt goed, heeft een perfecte pasvorm en is licht van gewicht. De kleur is ook beter dan de vorige die wit was, dat was zeker voor onze mountainbikers nogal besmettelijk."

Wethouder Porskamp wachtte de sportieve club op bij het gemeentehuis. "Het is mooi om te zien dat Oost Gelre zo'n grote wielerclub heeft. Het contact met gemeente is miniem en we hebben geen subsidierelatie omdat de club vooral asfalt en bos behoeft. Wel sluit de wielerclub direct aan bij de nieuwe regionale sportvisie van de gemeente 'Sporten voor jong en oud', wielrennen is bij uitstek iets voor jong en oud."

Kei-Fit en Keitrappers gaan samenwerken
Sanne Tenten, woordvoerster van Kei-Fit, is erg enthousiast over de samenwerkingsplannen die ze hebben met de Keitrappers. "De combinatie binnen- en buitenfietsen kan makkelijk gemaakt worden en een mooie aanvulling kunnen wij geven aan extra rompoefeningen die heel belangrijk zijn bij wielrennen en mountainbiken." De tourtochten zullen starten en finishen bij Kei-Fit. Sanne ziet al voor zich hoe de renners onder een sportief versierde finishboog fietsen.