Erix wint en speelt ook in 2020 in de hoofdklasse

Erix wint en speelt ook in 2020 in de hoofdklasse

LICHTENVOORDE - Deden de handballers van Erix H1 enkele weken geleden nog mee om de koppositie in de hoofdklasse, na drie nederlagen op rij moest men nu oppassen om niet op een degradatieplek terecht te komen. Om dit te voorkomen moest minimaal één van de laatste twee wedstrijden gewonnen worden.

De eerste gelegenheid deed zich zaterdagavond voor toen Hurry Up 2 uit Drenthe op bezoek kwam in de eigen Hamalandhal. De handballers uit Zwarte Meer, waarvan het eerste herenteam al jarenlang in de Eredivisie speelt, stond vooraf één plek lager dan Erix op de ranglijst en speelt dus ook nog tegen degradatie. Dat Erix hun publiek niet wilde teleurstellen bleek wel in de eerste helft. De ploeg liet zien dat het goed kan handballen en door mooi uitgevoerde aanvallen werd regelmatig het net gevonden. Ook verdedigend stond Erix goed en gaf nauwelijks kansen weg want halverwege die eerste helft had Hurry Up, ook door goed keeperswerk van beide Erix' keepers, nog maar twee keer weten te scoren. Erix ging zelf wel door met scoren en leidde, mede door twee fraaie doelpunten van Pim Heutinck, dik verdiend met 14-5 bij rust en niets leek een hoge uitslag in de weg te staan.

Toch bleek het tegendeel waar, Erix speelde na rust gemakzuchtig en onzorgvuldig en was niet bij machte Hurry Up al voortijdig op de knieën te krijgen. Het verschil werd echter nooit kleiner dan acht punten met name door twee mooie afstandschoten van Leon Hulzink die door zijn doelpunten de voorsprong weer op negen punten bracht. Pas richting het eind van de wedstrijd toen de gasten nog één keer aanzetten en het verschil terugbrachten naar vijf punten, leek het toch nog even spannend te worden. Doelpunten van Dirk Berentsen, ook door een mooi afstandschot én Bram Reukers hield Erix echter aan de goede kant van de score en bracht uiteindelijk een eindstand van 27-22 in het voordeel van Erix op het scorebord. Door deze winst is Erix dus zeker van minimaal nog een jaar in de Landelijke Hoofklasse en kan over twee weken in Rolde tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Unitas vrijuit spelen. Topscorer in deze wedstrijd werd Bram Reukers met zeven doelpunten!

Met de trouwe supporters en de aanwezige teamsponsoren werd er in de kantine na afloop een klein feestje gebouwd om het klasse behoud te vieren. Hier werd ook Hemmy Kuypers, sponsor en vader van speler Youri Kuypers, nog even in het zonnetje gezet omdat hij het team bijna altijd bij uitwedstrijden achterna reist om het team aan te moedigen en het hem zelfs geen moeite kost om daarvoor naar bv. Leeuwarden af te reizen.
Erix H1 wil al zijn supporters en sponsoren bedanken voor hun support dit seizoen en hoopt hen ook volgend seizoen te mogen begroeten op de tribune. De Lichtenvoordse handballers hopen dan met een complete en fitte selectie mee te kunnen doen om de koppositie in de Hoofdklasse, iets wat zeker niet onmogelijk lijkt.