Hot Stuff. Foto: Jurgen Pillen
Hot Stuff. Foto: Jurgen Pillen

Switbertus en Hot Stuff brengen sweet soul music

Switbertus en Hot Stuff brengen sweet soul music

LICHTENVOORDE - Schuttersgilde St. Switbertus bestaat dit jaar 90-jaar. Daarom zijn er, naast de jaarlijkse zaken als de Open Team Competitie en het Vogelschieten tijdens de kermis, meerdere feestelijke activiteiten georganiseerd. De eerste staat gepland voor zaterdagavond 6 april. Vanaf 20:00 uur is er dan in clubgebouw De Swite een bijzonder concert te beluisteren; een samenwerking tussen fanfare St. Switbertus en de Lichtenvoordse band 'Hot Stuff'.

De fanfare opent de avond en speelt ook een aantal nummers samen met de band. Vanaf circa 21:00 uur neemt Hot Stuff het stokje over en zorgt voor een spetterende muzikale invulling voor de rest van de avond. De band heeft een voorliefde voor soulmuziek. Nummers als Play That Funky Music, Relight my Fire en Signed Sealed Delivered staan de acht muzikanten garant voor een swingende zaterdagavond. Iedereen die zin heeft om dit feestje met St. Switbertus mee te vieren is van harte welkom.


www.st-switbertus.nl

www.hotstufflive.nl/


Tranen in de muziek

LICHTENVOORDE - Op Facebook en via Twitter delen mensen hun gevoelens van geluk en boosheid. In de passietijd voelen velen zich aangetrokken om massaal treurnis en droefheid te ervaren tijdens de vele passietochten en concerten. Een geschikte tijd om zondag 31 maart de Johanneskerk in Lichtenvoorde te bezoeken voor een klassiek concert door Annette Weterings (sopraan), Leon Venderbosch en Ton Haket (gitaar) met als thema 'With endless tears'. Het concert begint om 15.30 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Het concert staat in het teken van eindeloos veel tranen. Al in de Renaissance wist men dat muziek en po√ęzie een uitstekende uitlaatklep voor de emotie verdriet is. Verdriet over een verloren liefde, een onbereikbare liefde of de onmacht om de liefde uit te spreken waren geliefde thema's. Annette Weterings zal de bezoekers met dit thema begeleiden op een wandeling door vier eeuwen muziek. Van Caccini en Bach, via de klassieke periode van Giuliani tot de hedendaagse Argentijnse componist Ernesto Cordero. Het prachtige 'Flow my tears' van John Dowland mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Als gevoelige snaar, is de gitaar een uiterst geschikt instrument om deze woorden te ondersteunen. De gitaristen Leon Venderbosch en Ton Haket zullen naast de zangbegeleiding ook enkele gitaarduo's ten gehore brengen. (onder andere van Bach, Scheidler en Francis Kleynjans)

Annette Weterings en Leon Venderbosch. Foto: PR