Longa '30 beleeft prima zondag

Longa '30 beleeft prima zondag

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Zelf won het met 1-2 van WAVV en na afloop bleek dat alle concurrenten hadden gelijkgespeeld. Daardoor is Longa '30 koploper Bemmel tot op één punt genaderd, met nog een wedstrijd te spelen.

Longa '30 kende een moeilijke middag in Wageningen. De terreinbeheerder had nog niet in de gaten dat het gras in 2019 weer is gaan groeien, maar het veld was niet eens waar Longa '30 het meeste moeite mee had. Dat was vooral tegenstander WAVV. De thuisploeg had geleerd van twee maanden geleden toen het in de openingsfase werd overrompeld door Longa '30, en vloog uit de startblokken. Toen de chaos na twintig minuten eindelijk voorbij was, had de scheidsrechter al vier gele kaarten getrokken (waarvan drie voor WAVV), was trainer Erik Zandstra achter de omheining gesommeerd en stond WAVV met 1-0 voor. Kevin van Woerkom profiteerde van een botsing tussen Leon Beuting en Wouter Lankheet en zorgde zo al snel voor het eerste doelpunt. Beuting claimde geduwd te zijn, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Daarna kregen de Wageningers nog een grote kans, maar gelukkig voor Longa '30 lobde de spits de bal over (al leek het wel verdacht veel op buitenspel).
De eerste kans voor Longa '30 was direct raak. Tim Bader werd in de zestienmeter aangespeeld, speelde zichzelf door een fraaie aanname perfect vrij en schoof de bal in de goal: 1-1. De goal viel een beetje uit het niets, maar leek Longa '30 wel het vertrouwen te geven dat het nodig had. De verdere eerste helft ging gelijk op, waarbij Freek Heinsbroek met een afstandsschot nog het dichtst bij een doelpunt was.

In de tweede helft probeerde WAVV wederom met lange ballen en lopende mensen gevaarlijk te worden, maar in tegenstelling tot in de openingsfase van de eerste helft had Longa '30 dat nu goed in de smiezen. Doelman Wouter Lankheet hoefde dan ook amper een redding te verrichten. Longa '30 probeerde het meer op een voetballende manier en dit leidde ook tot een aantal goede kansen. Zo kopte Thom Berendsen uit een voorzet van Mark Elferink net naast en vond Boet Kemperman van dichtbij tweemaal de keeper op zijn weg. De actieve Dirk Doppen probeerde het met twee schoten, maar het ontbeerde hem aan kracht. De treffer viel alsnog. Een WAVV-verdediger kreeg de bal na een actie van Lars Dijkstra ongelukkig op zijn arm, maar de scheidsrechter vond het genoeg voor een strafschop. Na flinke Wageningse protesten, waarbij men ook de penaltystip nog saboteerde, bleef Freek Heinsbroek koel en schoof de 1-2 binnen. WAVV zette daarna nog een keer alles op alles, maar Wouter Lankheet heerste in de lucht waardoor de thuisploeg geen echte kansen meer kreeg. Zo boekte Longa '30 de vijfde zege op een rij en blijft het dus volop in de race voor de prijzen.