Zwemploeg ZPC LIVO handhaaft zich moeiteloos

Zwemploeg ZPC LIVO handhaaft zich moeiteloos

LICHTENVOORDE - Tijdens deel vier van de Nationale Zwemcompetitie, regio eerste klasse, die op zaterdag 23 maart in zwembad De IJsselslag in Zutphen werd afgewerkt, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO prima gepresteerd. Ondanks dat ze niet konden beschikken over een aantal belangrijke zwemmers is LIVO in een sterke competitie met 15 ploegen op een mooie tiende plaats geëindigd. Hierdoor mogen ze ook volgend seizoen uitkomen in de hoogste regionale klasse.

Eerste plaatsen waren er in deze wedstrijd voor Isha Brouwer op de 100 meter vrije slag en 200 meter rugslag, Bram Tombergen op de 200 meter rugslag en 100 meter vrije slag, Indy te Molder op de 200 meter schoolslag, Senna te Molder op de 200 meter vrije slag en Mijntje Wopereis op de 100 meter rugslag.Tweede werden Lynn Rötter op de 100 meter schoolslag en 200 meter vrije slag en Lieze Heuvels op de 200 meter rugslag.
Als derde eindigden Ruud Schutten op de 200 meter rugslag, Lieze Heuvels op de 100 meter vrij slag, Senna te Molder op de 100 meter schoolslag, Mick Wiegerinck op de 100 meter rugslag, Kirsten Remerie op de 200 meter rugslag, Tom Oonk op de 100 meter schoolslag en Indy te Molder op de 100 meter rugslag.

Tevens werd de gemengde estafetteploeg op de 8x 50 meter vrije slag derde, een ploeg bestaande uit Tom Oonk, Senna te Molder, Tijmen Lensink, Mijntje Wopereis, Ruud Schutten, Ischa Brouwer, Bram Tombergen en Lieze Heuvels. Verder hadden de volgende personen, die in willekeurige volgorde worden genoemd, een belangrijk aandeel in het behaalde resultaat, te weten Caya Verbruggen, Jip Vreuls, Maud Schutten, Chris Bluemink, Tara Visser, Ceress Visser-Fiering, Quinty Lukkassen en Karyn Wopereis.


Erop of eronder!

ZIEUWENT - Na het geweldige nieuws van vorige week, komt het kampioenschap voor Pacelli wel erg dichtbij. Vorige week hoorden de dames namelijk dat Lettele de wedstrijd tegen de degradatiekandidaat WHC had verloren. Dit betekent simpelweg dat Pacelli de koppositie in de hoofdklasse weer heeft overgenomen.

Het kampioenschap komt dankzij hun verlies erg dichtbij, maar daar heeft Pacelli echter wel de twee punten van Bentelo voor nodig. Pacelli had dus afgelopen zaterdag een flinke klus te klaren in Bentelo. Gemakkelijk zou het niet worden. Dit team speelt namelijk hun thuiswedstrijden met hars en dat zijn wij niet gewend.

Het bleek al snel dat Pacelli flink moest wennen aan het spelen met hars op de bal. De eerste tien minuten van de wedstrijd had Bentelo dan ook de leiding. Zij konden profiteren van de afspeel fouten van Pacelli, wat resulteerde in een achterstand voor de Zieuwentse handbaldames. Namelijk 6-3 in het voordeel van Bentelo. Al snel kreeg Pacelli meer controle over de bal en daarmee ook de controle over de wedstrijd. Pacelli ging met 10-12 voorsprong de rust in.

De omstandigheden van de bal kon natuurlijk niet veranderd worden, maar wat dan wel? De verdediging. Die moest scherper, vanuit daar kan er verder gebouwd worden. De tweede helft speelde Pacelli een stuk beter en liepen ze uit tot 14-20. Door enkele 2-minuut straffen in een korte tijd, kreeg Bentelo de kans om weer wat doelpogingen te benutten, maar Pacelli heeft de voorsprong niet meer weggegeven. De wedstrijd eindigde in 18-22. Weer twee punten voor Pacelli en nog één punt te gaan voor de kampioenstitel in de hoofdklasse B. Ditmaal een thuiswedstrijd op zaterdag 6 april om 19.30 uur tegen Wesepe.