Marriëtte Pillen-Wegdam in haar winkel. Foto: Mark Ebbers
Marriëtte Pillen-Wegdam in haar winkel. Foto: Mark Ebbers Foto:

Wegdam Mode wijzigt openingstijden

Nieuwe uitdaging voor Marriëtte Pillen-Wegdam

Door Mark Ebbers

GROENLO – Ze is al zo'n 35 jaar actief in modezaak Wegdam (Pillen) aan de Lievelderstraat in Groenlo. Ze deed het altijd en ze doet het nog steeds met plezier. "Mode is mijn grote liefde, mijn grote passie", zegt Marriëtte Pillen-Wegdam. "Maar het werken met kinderen ook." Daarom besloot ze onlangs dat vak na 40 jaar weer op te pakken en ging ze solliciteren. En tot haar eigen verbazing werd ze al na twee sollicitaties aangenomen: in april begint ze in de kinderopvang bij Humanitas, als oproepkracht voor 20 uur per week. "Dat ik op mijn leeftijd van 60 nog de krans krijg om mijn twee grote passies te combineren."

Er is ook een andere kant. "Veel modezaken hebben het moeilijk en ook wij merken het." Als belangrijke oorzaak ziet ze de concurrentie van webshops. "Als we Groenlo – en dat geldt niet alleen voor Groenlo – op winkelgebied in het centrum levendig willen houden, dan moeten we dat samen doen: ondernemers en klanten. Het is een cliché maar waar: wees loyaal, koop lokaal."
Zich inzetten voor Groenlo doet Marriëtte zelf zeker: zo is ze al vele jaren secretaris van de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV). In die rol maakt ze zich onder andere hard voor een ondernemersfonds. "We willen als ondernemers Groenlo versterken. Als middenstand, met de horeca en ook met de zogenaamde freeriders: de Grolse vestigingen van ketens die geen lid zijn van de GOV."
Ze kijkt uit naar de uitdaging om haar modewinkel en haar werk als herintreder in de kinderopvang te combineren, maar heeft er ook weleens een uurtje wakker van gelegen. Zeker omdat ze als oproepkracht bij Humanitas haar uren vaak pas vlak tevoren kan inplannen.
Met ingang van april veranderen dan ook de openingstijden van Wegdam Mode: "'s Maandags waren we altijd al gesloten en dat blijft zo. Op dinsdag en woensdag heb ik geen vervanging, dus is het afhankelijk van of ik opgeroepen word door Humanitas, in dat geval zal de winkel een aantal uren gesloten zijn. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn we op de bekende tijden geopend. In principe sta ik tijdens deze dagen zelf in de winkel, maar mocht ik worden opgeroepen dan zal ik donderdag en/of vrijdag vervangen worden door mijn dochter. Maar aangezien zij in verwachting is, is dit een tijdelijke oplossing."
Om haar klanten te compenseren voor de onzekerheid rond de openingstijden en te bedanken voor het vertrouwen, geeft Wegdam vanaf april 20% korting op de nieuwe collectie. De collecties die Wegdam Mode voert, blijven zoals ze waren, verzekert Marriëtte: "Kleding die draagbaar is, sportief en duurzaam; goed materiaal met een goede achtergrond en een goede pasvorm."

Marriëtte Pillen-Wegdam in haar winkel. Foto: Mark Ebbers