'It takes a village to raise a child'

'It takes a village to raise a child'

Vervolg van de voorpagina

Het project wordt gefinancierd met een donatie vanuit het educatiefonds van de coƶperatie Zonnig Zieuwent. Leerkracht Maddy Hulshof vertelt: "Fantastisch wat hier vandaag gebeurt. Een project van deze omvang hadden wij als school nooit kunnen realiseren. Je wilt graag de wereld in de school halen maar dat kost tijd en geld en die hebben scholen maar beperkt. Ook heeft het netwerk van Zonnig Zieuwent en de Leefbaarheidsalliantie veel deuren voor ons geopend die normaal gesproken gesloten bleven. En letterlijk alle ondernemers die we gevraagd hebben om mee te werken aan dit project hebben toegezegd. We kregen geen enkele keer 'nee' op het request. Ze willen allemaal graag meewerken om de kinderen bewust te laten worden van het duurzaam omgaan met energie en grondstoffen. Zoals een van de ondernemers treffend zei: "Ouderen verander je niet meer zo snel maar deze kinderen die zo dicht bij de natuur leven kun je nog veranderen. Daar ligt de sleutel voor een duurzame toekomst." Voor mij was dit echt het bewijs dat je een heel dorp nodig hebt, om een kind groot te brengen."

Het totale project duurt zo'n 6 weken waarvan de eerste twee bedoeld zijn om de kinderen te prikkelen en te laten ontdekken. Maddy: "Eerst laten we de kinderen een beetje aanrommelen, ga maar ontdekken en ga maar doen. Daarna volgt er een spreekuur met een deskundige waarbij de kinderen een leervraag gaan formuleren. Tegen die tijd hopen we er iets in te hebben gestopt, dat er in verbeterde vorm weer uitkomt. Want dan leer je pas iets, als je zelf nieuwsgierig bent."

Maddy vervolgt: "En dan te bedenken dat het hele project begonnen is met een idee om de kinderen te laten uitzoeken hoe de school op ledverlichting kon overgaan. Dat wilden we graag wat breder trekken en kijk nu wat eruit gekomen is. Daarom wordt er nu ook een videoclip opgenomen zodat ook andere scholen en gemeentes kunnen zien wat het precies inhoudt. Het zou toch jammer zijn om dit concept alleen in Zieuwent toe te passen." Meer foto's op www.elna.nl.


Inzameling kleding voor onderhoud Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Zaterdagmorgen 30 maart wordt de maandelijkse kleding inzameling gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor onderhoud van de Johanneskerk.

De deur van de Ni'je Whemerhof aan de Rentenierstraat 20 staat open voor deze inzameling. Kleding en schoeisel, schoon en in goede staat, kunnen gebracht worden.

Wie niet in staat is om zelf de kleding of het schoeisel te brengen kan contact opnemen met de kledingcommissie. Zie voor gegevens het keitje in deze krant. De Rentenierstraat is vanaf de Dijkstraat bereikbaar.


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op vrijdag 29 maart in de Antoniushove te Lichtenvoorde

Toneelvereniging Tof Volk speelt "De Pette an de pillen: derde en laatste bedrijf van deze klucht.
ZSOM Regiojournaal
Marianum LIVE 2017: uitvoering van Burning House, Why, Fix You en Africa. Kijk ook op zsom.nl en youtube.