Bezoek aan de koptische kerk

LICHTENVOORDE/LIEVELDE - Altijd al benieuwd geweest naar hoe het er in de koptische kerk in Lievelde, het voormalige Maristenklooster Loreto, aan toe gaat? Op zondag 7 april heeft u de kans om deze te bezoeken. Deelname inclusief anderhalf uur durende rondleiding en koffie kost 5 euro. Opgeven is verplicht en kan nog tot 2 april.

Enkele jaren geleden ging het voormalige klooster van de Paters Maristen, bekend onder de naam Loreto, over in andere handen. Het is nu in gebruik als koptisch orthodox klooster. Deze middag zijn wij van harte welkom voor een kennismaking met deze geloofsgemeenschap. We horen bij deze rondleiding over hun herkomst, gebruiken, iconen en hoe een kerkdienst er uitziet. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. Volgens de kerkstatistieken telt de koptisch orthodoxe gemeenschap in Nederland ca. 10.000 personen verspreid over het hele land. Grote steden zoals Amsterdam en Den Haag kennen de grootste koptisch orthodoxe gemeenschappen. De kerk verzorgt het geestelijk leven van orthodoxe kopten uit Egypte, Soedan, Ethiopiƫ en Eritrea. Ook Nederlanders die door een huwelijk aan de kerk verbonden zijn of die zelfstandig tot het orthodoxe geloof gekomen zijn behoren tot het werkterrein van de kerk.

Deze excursie vertrekt om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats achter de Albert Heijn. Vooraf verzamelen bij de Johanneshof. Opgeven is noodzakelijk via Sjors Tamminga, 0544-37 27 52 of per mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl.


Palmzondagwandeling VVV Ruurlo

RUURLO - Een mooie voorjaarswandeling maken door de prachtige natuur van Ruurlo is mogelijk op zondag 14 april. De routes lopen over bospaden en landwegen. De afstanden zijn ongeveer 6, 12 of 20 km en de routes zijn uitgezet met pijlen. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Vertrekpunt is de VVV aan het Kerkplein 20 in Ruurlo. Starten kan tussen 09.00 en 12.00 uur. Deelname kost 3,50 euro per persoon.


www.vvvruurlo.nl


Van soul naar funk in De Swite

LICHTENVOORDE - Bereid je maar voor op een muzikale dans-explosie! Van Sweet Soul naar Fabulous Funk en van Movable Moto naar Dancing Disco. Hot Stuff vertolkt al jaren al het dansbare uit de 70's, 80's, 90's en nu. Met groovy basloopjes, een frontvrouw waar je Laura tegen zegt, een heerlijke partij toeters en een giga-dosis enthousiasme maken ze het feest compleet. Dus bereid je maar voor op een heerlijk dansavond. Speciaal extraatje is dat aan het begin van de avond de muzikanten van St. Switbertus een partijtje mee zullen blazen. Alle reden dus om aanstaande zaterdag naar De Swite te komen. De zaal gaat om 19:30 uur open en de toegang is gratis.