De bezetting van Nar-Cist met rechts frontman Robert Bockting. Foto: Michel Fleischeuer
De bezetting van Nar-Cist met rechts frontman Robert Bockting. Foto: Michel Fleischeuer

Seizoensafsluiting Get on Stage
niet voor watjes

LICHTENVOORDE - Poppodium Den Diek sluit het eerste seizoen van Get on Stage op zondag 14 april passend af met twee bands met eigen werk. Op het programma staan The Royalties uit Winterswijk en het herrezen Nar-Cist uit Overijssel. Twee bands die beiden stevige new wave/punkrock maken 'uit eigen keuken'. Deze middag is dan ook beslist niet voor watjes.

"Het eerste volledige seizoen van Get on Stage zit bijna op en als organisatie zijn we tevreden over hoe het evenement zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld", vertelt Annekée Cuppers namens de organisatie. "In het begin kwam er slechts een handjevol mensen opdagen en waren we echt nog zoekende hoe we de zaken het beste konden aanpakken. Inmiddels hebben we een professionele geluidsman en fotograaf, zijn er twee stagemanagers die er voor zorgen dat de technische zaken goed voor elkaar zijn en raken we als organisatie goed op elkaar ingespeeld. Het evenement krijgt steeds meer bekendheid en de bezoekersaantallen lopen op. Voor ons de bevestiging dat de bandjescultuur in de Achterhoek nog steeds draagvlak heeft."

Knallende afsluiting
Annekée ziet deze laatste editie van het seizoen echt als een feestje. "We sluiten op passende wijze af met twee stevige bands die uitsluitend eigen werk maken. Viermansformatie The Royalties bracht in augustus hun eerste album 'Back to the Familiar' uit dat inmiddels ruim 1000 maal beluisterd is. Ze brengen rauwe, alternatieve rock die lekker in het gehoor ligt. Nar-Cist stamt uit de tweede helft van de jaren tachtig toen ze met hun op post-punk/new wave geïnspireerde muziek het wisten te schoppen tot het voorprogramma van de Britse band The Sound. Er volgde zelfs een buitenlandse tournee. Na decennialange radiostilte zijn de heren terug op het podium en brengen het undergrondgeluid van de jaren tachtig moeiteloos naar 2019."

Voor liefhebbers van een stevig eigen repertoire dus alle reden om zondagmiddag 14 april naar Den Diek te komen. Vanaf 15.00 is de zaal open. De eerste band start om 15.30 uur en de toegang is zoals altijd gratis.

Ook optreden bij Den Diek?
Het nieuwe seizoen start op zondag 13 oktober. Dan worden de bands 5 Below Zero en Renegade verwacht. Ook met je band optreden bij Get on Stage? Mail naar getonstage@den-diek.nl voor meer informatie en de mogelijkheden.


Facebook: @getonstage

www.theroyalties.net

www.nar-cist.com


Instuif met Gemengd Koor Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zondag 7 april treedt Gemengd Koor Lichtenvoorde op tijdens de Instuif. Het koor neemt een groot deel van het programma voor zijn rekening dat wordt aangevuld met pianist Bas Tieltjes, enkele leden van accordeonorkest Acinom en voordrachten door Agnes Berendsen. Deze middag begint om 14.30 uur en de toegang bedraagt 5 euro.

Het Gemengd Koor Lichtenvoorde ontstond 65 jaar geleden uit een Initiatief van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). Kort na de oorlog werd een oproep geplaatst in de plaatselijke krant en maar liefst 30 belangstellenden meldden zich. Aanvankelijk zong men eenvoudige melodieën maar langzaam maar zeker werd het repertoire uitgebreid. Dit viel geweldig in de smaak bij de plaatselijke bevolking want in 1949 telde het koor al 65 leden.

In de jaren vijftig werd de naam veranderd in Cantate Domino en waagde men zich ook aan zwaardere werken. Zelfs concoursen werden niet geschuwd. Omdat men in 1972 vond dat het koor van en voor iedereen was,werd de naam toch weer gewijzigd in Gemengd Koor Lichtenvoorde. Het repertoire werd breder en op diverse concoursen werden prijzen binnengehaald. Naast het deelnemen aan concoursen en gastoptredens, vormen de voor-en najaarsconcerten evenals het kerstconcert een jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

Sinds 2010 staat het koor onder leiding van dirigent Jan Draaijer. Bas Tieltjes begeleidt op piano. Na 65 jaar van ups en downs, wisseling van repetitieruimtes, dirigenten en pianobegeleiders en het komen en gaan van leden, is het aantal zangers al die jaren ongeveer gelijk gebleven, best bijzonder in deze tijd. Zie ook de keitjes.

Gemengd Koor Lichtenvoorde. Foto: PR GKL