Het team van corsogroep Hooiland is een trofee rijker. Foto: Janette van Egten
Het team van corsogroep Hooiland is een trofee rijker. Foto: Janette van Egten

IJzersterk Groep Hooiland wint CorsoQuiz 2019

LICHTENVOORDE - Corsogroep Hooiland heeft afgelopen vrijdag de jubileumeditie van de CorsoQuiz op zijn naam geschreven. Het team van Tom de Boer, Glenn ter Haar, Brett Seesing en Rogier Olijslager wist de eindsprint van het team van 6Kamp tijdig te keren. Na de overwinning van 2016 is dit de tweede winst van Groep Hooiland.

Voor de jubileumeditie had de organisator Lansink-Bluiminck gekozen voor een andere opzet dan de voorgaande jaren. Niet langer werd er over verschillende avonden gestreden om een plek in de finale, dit jaar streden alle teams op dezelfde avond. Een keus die leidde tot een volle zaal bij Café Hogenkamp en zeer veel gezelligheid.

Gevolg van de keus om alle groepen op een avond te zetten was dat er meer gewerkt werd met antwoordformulieren waarop alle deelnemende groepen hun eigen antwoorden konden schrijven. Voorgaande jaren werd er veel gewerkt met drukknoppen waarbij de snelst reagerende groep het antwoord mocht geven. Met enkele razendsnelle corsodeskundigen onder de deelnemers kon dit betekenen dat er soms een groep een ronde lang niet aan te pas kwam. Dit is in de huidige opzet beter in balans.

In totaal deden er dit jaar 15 teams mee. Veel teams daarvan kwamen vanuit corsogroepen, daarnaast deden er ook teams vanuit Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde mee en een groep bestaande uit jonge ontwerpers. Ook kon er binnen de teams gewisseld worden van samenstelling.

Einduitslag: 1. Groep Hooiland; 2. 6Kamp; 3. Kwintet; 4. Veur Mekare?!; 5. Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde; 6. Geschud(t); 7. De Jonge Ontwerpers; 8. Boschkempers; 9. Boschlaan; 10. Van Reedestraat; 11. Lansink-Bluiminck; 12. Lummels; 13. Corsokids; 14. Teeuws; 15. De Witte Brug.