Fietsen en jeu-de-boulen met de KBO

LICHTENVOORDE - Het lenteweer heeft de laatste tijd al heel fraai van zich doen spreken. Wellicht voor velen het juiste moment om zich eens te beraden op een gezellige buitensport. De KBO biedt twee leuke activiteiten aan waaraan geen kosten verbonden zijn.

Jeu-de-boulen
Mooi weer, mooie banen, lekker bewegen in de buitenlucht. Koffie en thee onder handbereik, midden in het dorp, gezellige groepen waar je je bij aan kunt sluiten en last nut nog least geen kosten! Wat zou een mens nog tegenhouden om eens langs te komen om een balletje mee te rollen? Niets toch, want spelmateriaal is ter plekke voor u aanwezig! Leden en niet-leden van KBO Lichtenvoorde kunnen voor meer informatie over jeu de boules terecht bij Ed Jacobs en Theo Engelbarts of contact opnemen met het KBO-kantoor.

Fietstocht
Vanaf 1 april organiseert de KBO fietscommissie wekelijks op dinsdag een fraaie tocht van 25 kilometer door onze Gelderse dreven. In april start men om 14.00 uur precies vanaf het parkeerterrein bij 'De Treffer'. Na 1 mei wordt er gestart om 09.30 uur. Ook dit is een activiteit waar geen kosten aan verbonden zijn. Dus kom uit de stoel, pak de fiets en kom naar ' De Treffer' om te ontspannen, op eigen niveau sportief bezig te zijn en mogelijk nieuwe vrienden te maken.

Alle informatie over de activiteiten vindt u in deze Elna onder KBO Actief op de voorlaatste pagina. Kijk ook op de vernieuwde website www.kbolichtenvoorde.nl.


Leerlingen Marianum
geven meezingconcert

LICHTENVOORDE - Leerlingen van 3 en 4 vmbo van scholengemeenschap Marianum geven op donderdag 4 april een concert voor 'opa's en oma's'. Het concert vindt plaats in de aula van Marianum Lichtenvoorde, Dr. Ariƫnsstraat 1-3. Het duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Iedereen is hierbij welkom.

De leerlingen zingen 28 nummers uit de jaren 60 en 70, uit de tijd dat opa en oma ongeveer zo oud waren als de leerlingen nu zijn. De muzikale presentatie is een van de examenonderdelen voor de scholieren. Met de keuze voor nummers uit de jaren 60 en 70 hadden ze in het begin wat moeite, ze vonden het 'oubollige' nummers. Naarmate ze de nummers meer gingen oefenen, nam de waardering voor het repertoire toe.
Het publiek bestaat naast ouders, opa's en oma's, ook uit bewoners van zorgorganisatie Careaz. Leerlingen van Zorg & Welzijn halen samen met ouders en anderen de bewoners op uit het zorgcentrum om hen mee te nemen naar het concert. Ook bij de catering zorgen leerlingen van Zorg & Welzijn deze middag voor ondersteuning.