Een geslaagde kruisjasmarathon. Foto: eigen foto
Een geslaagde kruisjasmarathon. Foto: eigen foto

Maar liefst 28 koppels bij kruisjasmarathon

HARREVELD - De eerste kruisjasmarathon van Harreveld kan een succes genoemd worden. Maar liefst 28 fanatieke kruisjaskoppels schoven aan bij zaal De Boer voor een gemoedelijk en gezellig dagje kruisjassen.

Na de ontvangst met koffie en thee zou er om 10.00 uur gestart worden met kaarten. Echter kwamen er spontaan nog een aantal koppels uit Hengelo Overijssel binnen waardoor het voor de organisatie even passen en meten was om iedereen een plek te geven. Immers, met als motto 'Wi'j kaart veur de ear' moar belangrieker 'Wi'j kaart met plezear' was wegsturen natuurlijk geen optie.

Uit het gezellige gekeuvel en gelach bleek dat er niet continu met het mes tussen de tanden werd gestreden. Kruisjassen kan in diverse varianten gespeeld worden en omdat de deelnemers uit verschillende regio's kwamen, was er hier en daar een kleine uitleg nodig zodat iedereen er een gelijke telling op nahield. Rond de middag was het tijd voor een gezamenlijke lunch waarna er nog twee rondes gespeeld werden. Het was verrassend om te constateren dat bij veel kaarters het geluk zich had afgewend of juist naar hen had toegekeerd.

De verschillen in scores die zich hadden opgebouwd in de eerste drie rondes werden steeds kleiner en zo werd er rond 15:15 begonnen aan de spannende finaleronde waarin de eindrangschikking werd opgemaakt. Een kwartier later was de uitslag bekend en werd overgegaan tot prijsuitreiking. Mooi was het om te constateren dat een kaartuitslag niet wordt bepaald door leeftijd; zowel jongeren als ouderen vielen in de prijzen. De rode lantaarndrager kreeg een aanmoedigingsprijsje, terwijl de zeven hoogste prijswinnaars zelf hun keuze mochten maken uit de geheel of gedeeltelijk door lokale middenstanders beschikbaar gestelde prijzen. Het feit dat menig kaarter nog gezellig bleef 'nakaarten' gaf eens te meer blijk van een gezellige kaartzaterdag. Reden voor de organisatie om de volgende kaartmarathon direct te plannen en wel op zaterdag 18 januari 2020.

Einduitslag: 1. Wossink/Balke: 7630 p.; 2. Kl. Wassink/Wenting: 7400 p.; 3. Lansink/Lotgerink: 7380 p.; 4. Krabbenborg/Elschot: 7370 p.; 5. Nieuwenhuis/Bomers: 7360 p.; 6. Wopereis-Tanck/Bokkers: 7290 p.; 7. Boomkamp/Boomkamp: 7230 en de poedelprijs voor Droog/Ter Maat: 5840 p.