Jazz Vibes van Harmonie
St. Willibrord & Bigband Switch

LIEVELDE - Krijg de Jazz Vibes op zaterdagavond 13 april bij het concert van Bigband Switch en Harmonie St. Willibrord op de Daele bij Erve Kots in Lievelde.

Na het explosieve openingsnummer 'Olympiada', zal Harmonie St. Willibrord, onder leiding van Robin Loff, u in een rustiger jazz en blues vaarwater begeleiden. Met 'La Strada' van Nino Rota betreden we de wereld van het straatcircus uit de gelijknamige film met Anthony Quinn als krachtpatser Zampano en Guilietta Masina als zijn hulpje Gelsomina. In 'Bacchus on Blue Ridge' van Joseph Horovitz wisselen instrumenten elkaar af bij het voeren van het hoogste woord. In 'Nightfall' is dit weggelegd voor de solo-klarinettist en zal de rest van het orkest zich naar hem moeten voegen. En natuurlijk mag de Jazz klassieker 'It don't mean a thing (if it ain't got that swing)' van Duke Ellington niet ontbreken.

Het concert wordt voortgezet door Bigband Switch onder leiding van Harry ten Brinke. Deze bigband van (ex-)leerlingen van muziekschool Boogie Woogie aangevuld met jazzliefhebbers uit de regio heeft een breed repertoire met o.a. jazz-rock en swing. Naast optredens bij Boogie Woogie-activiteiten, treedt dit orkest steeds vaker naar buiten. Op het cv van de bigband staan meerdere optredens in de Achterhoek, een tournee door het voormalige Oost-Duitsland en deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen met bekende nummers zoals 'Girl from Ipanema' van Vinicius de Moreas en Tom Jobim, 'Blue Train' van John Coltrane, 'How high the Moon', 'Georgia on my mind', 'Route 66' en 'Ain't no Mountain High Enough'.

Dus bent u 'in the mood', kom dan zaterdag 13 april naar Erve Kots in Lievelde. Voor aanvangstijd zie keitjes/gidsjes. De toegang is vrij.