Sfeerbeeld van de Passion in 2108. Foto: Willemijn Hinkamp
Sfeerbeeld van de Passion in 2108. Foto: Willemijn Hinkamp Foto:

Passion Achterhoek,
een andere passion

LICHTENVOORDE - In 2009 zag een nieuw evenement het licht: 'The Passion'. Het werd een ware kijkcijferhit, over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Een verhaal over vriendschap en verraad, over passie voor het leven dat eindigt in de dood. Maar het is niet alleen een verhaal van duisternis. Want het licht van liefde valt niet te doven met een boodschap die de mensen hoop geeft. Deze formule, een eeuwenoud verhaal op een eigentijdse wijze en met eigentijdse muziek, sloeg enorm aan. Ondertussen heeft dit landelijk bekende evenement ook lokaal heel veel navolging gevonden.

Passion Achterhoek heeft het allemaal: muziek, dans, zang en spel

Nu is er ook de Passion Achterhoek, een andere passion. Anders dan bij de landelijk bekende Passion is er geen verteller. Muzikaal wordt er flink uitgepakt met de medewerking van Laura van Kaam (winnares van de Voice Kids, in 2013), de 13-koppige Marianumband voor het stevige werk, Slagmaols én de koren Gaudio en het Bredevoorts Stadskoor met een klassieke inbreng. De cast wordt gevormd door bekende toneelspelers en speelsters uit de hele regio.

De organisatie, Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij, richt zich op een heel breed publiek van allerlei afkomst en achtergronden. Het thema dit jaar is niet voor niets: ontmoeting. In het stuk komt dit tot uiting door de ontmoeting van allerlei personen met de hoofdpersoon Jezus van Nazareth. Hierbij is niet gekozen voor alleen de bekende namen zoals Petrus en Judas en Maria. Ook Maria Magdalena en de wetsgeleerde Nikodemus spelen een belangrijke rol. Er is een bruiloft en er wordt gedanst, waarbij ook kinderen van de basisschool van de partij zijn. Zo belooft het een heel dynamische en andere passion te worden.

Passion Achterhoek vind plaats op maandag 15 april, in Lichtenvoorde. Om 19.30 uur start er een stille tocht bij de St. Bonifatiuskerk. Om 20.00 uur begint het stuk in de Hamalandhal. Voor de duizend zitplaatsen zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang. Meer informatie is te vinden op de website.


passionachterhoek.nl

Facebook Passion Achterhoek.