Alter Ego door Pleun Marschalk. Foto: PR Marianum
Alter Ego door Pleun Marschalk. Foto: PR Marianum Foto:

Opening eindexamen expositie Marianum

GROENLO - Vrijdag 5 april opent Natasja Scharenborg, kunstenaar en eigenaar van Tastisch.nl, op feestelijke wijze de examenexpositie van de havo- en vwo-eindexamenleerlingen van Marianum die het kunstvak beeldende vorming volgen. Die opening vindt plaats op Marianum in Groenlo aan de Deken Hooijmansingel 1 van 16.00 tot 18.00 uur.

Naast de opening van de examenexpositie worden ook de zes genomineerden voor de Art Battle bekend gemaakt. De Art Battle 2019, van 13 april tot en met 22 april, is een wedstrijd tussen leerlingen van vier middelbare scholen uit de regio die eindexamen doen in het vak beeldende kunst (vmbo, havo en vwo). De deelnemende scholen zijn: Staring College Lochem, Marianum Groenlo en Lichtenvoorde, Het Assink Eibergen en Haaksbergen, en Gerrit Komrij College Winterswijk. Het is een prachtige expositie met het thema zingeving dat door iedere leerling op geheel eigen wijze is geïnterpreteerd.

De eindexamententoonstelling bij Marianum Groenlo is te bezichtigen tot 17 juni, tijdens schooldagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.


Krijg ook een klap van de korenmolen

GROENLO - 'Klap van de korenmolen' kan volgens de makers ook wel als een spoedcursus geluk worden beschouwd. Gegeven door Ernest Beuving, die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: "Hoe gek het is om het niet te zijn."

Samen met zijn vaste band en met lokaal koor Vocales wil hij ook de zaal van De Mattelier op kop zetten. De koorleden lagen al tijdens de repetities bij de acts van Beuving en zijn Bende vaak onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en Slikken', en een Mick Jagger met ADHD, tot een borderline-dansende Keltische zanger.

Tickets kunnen online worden gereserveerd via www.demattelier.nl of gekocht worden bij De Mattelier. De optredens zijn op vrijdag 5 en op donderdag 11 april, aanvang beide avonden 20.00 uur.


Collecte Jantje Beton

VRAGENDER - De speeltuin in Vragender heeft weer gelopen voor de collecte van Jantje Beton en dit leverde 594 euro op. De helft van de opbrengst is bestemd voor de speeltuin. De organisatie wil iedereen alle collectanten en donateurs hartelijk bedanken.


Bijna 4000 euro voor ReumaNederland

LICHTENVOORDE/VRAGENDER - In Lichtenvoorde is een bedrag van 3.528,29 euro opgehaald en in Vragender 492,52 euro. Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren. ReumaNederland dankt alle collectanten en donateurs voor hun bijdrage.