Leerlingen Marianum geven meezingconcert

LICHTENVOORDE - Leerlingen van 3 en 4 vmbo van scholengemeenschap Marianum geven op donderdag 4 april een concert voor 'opa's en oma's'. Het concert vindt plaats in de aula van Marianum Lichtenvoorde, Dr. Ariƫnsstraat 1-3. Het duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Iedereen is hierbij welkom.

De leerlingen zingen 28 nummers uit de jaren 60 en 70, uit de tijd dat opa en oma ongeveer zo oud waren als de leerlingen nu zijn. De muzikale presentatie is een van de examenonderdelen voor de scholieren. Met de keuze voor nummers uit de jaren 60 en 70 hadden ze in het begin wat moeite, ze vonden het 'oubollige' nummers. Naarmate ze de nummers meer gingen oefenen, nam de waardering voor het repertoire toe.
Het publiek bestaat naast ouders, opa's en oma's, ook uit bewoners van zorgorganisatie Careaz. Leerlingen van Zorg & Welzijn halen samen met ouders en anderen de bewoners op uit het zorgcentrum om hen mee te nemen naar het concert. Ook bij de catering zorgen leerlingen van Zorg & Welzijn deze middag voor ondersteuning.