Absolutely Floyd. Foto: KayJansenPhotography
Absolutely Floyd. Foto: KayJansenPhotography

Pink Floyd tribute met Achterhoeks tintje

GROENLO - Op 13 april treedt in De Mattelier in Groenlo voor de tweede keer de band Absolutely Floyd op. De band heeft als thuisbasis Schiedam, maar heeft ook Achterhoekse roots: zo is gitarist Marnix Kuipers geboren en getogen in Neede, waar hij zijn muzikale carrière begon met het spelen bands als gitarist en zanger in verschillende bands.

De muziek van Pink Floyd neemt van jongs af aan een grote plaats in zijn hart in. "Toen ik een jaar of tien was, ontdekte ik de muziek van Pink Floyd", vertelt hij. "De lyrische gitaarsolo's van David Gilmour, samen met de cynische, wereldwijze teksten van Roger Waters, namen me helemaal in beslag. Toen ik enkele jaren geleden de kans kreeg om bij Absolutely Floyd aan te sluiten en al die geweldige muziek live ten gehore te brengen, bedacht ik me dan ook geen moment."

Aangezien alle muzikanten echte fans zijn, doet de band er alles aan om een Pink Floyd-optreden zo dicht mogelijk te benaderen. Zo wordt er gewerkt met een spectaculaire lichtshow en imposante videobeelden. De band heeft niet alleen drie zangeressen in de gelederen, maar ook twee toetsenisten en een saxofonist. De muzikanten zijn zo in staat om de sound van de verschillende platen van de Britse band dicht te benaderen.

Voor wie mee wil op een muzikale reis langs het oeuvre van Pink Floyd: reserveer tickets online via www.demattelier.nl/tickets of koop ze op 13 april (als er dan nog kaarten zijn) aan de kassa. Het concert op zaterdag 13 april begint om 20.15 uur.


'We hebben het gehaald!'

MARIËNVELDE/AMSTERDAM - Onder een stralend blauwe lucht, maar wel met een krachtige gure wind hebben de MeterVreters de tien kilometer wandelen en de vijf kilometer hardlopen volbracht tijdens de Rokjesdagloop in Amsterdam.

Initiatiefneemster Amadea Janssen vertelt: "De Rokjesdagloop in Amsterdam ten behoeve van het onderzoek naar MS was een belevenis op zich.
De saamhorigheid is groot want je bent er allemaal met hetzelfde doel. Het was een geweldige dag en een prachtige ervaring. Dankzij de morele en financiële steun van alle sponsoren hebben wij het mooie bedrag van 620 euro aan dit goede doel kunnen doneren. Namens de MeterVreters, allemaal hartelijk dank!"


Konijnen enten

REGIO -Kleindiervereniging Oost Achterhoek organiseert voor haar leden een gezamenlijke enting tegen de konijnenziekte RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease) ook wel VHS genoemd. Geënt wordt tegen beide varianten, de RHD1 en RHD2.

Deze akelige ziekte heeft de afgelopen jaren enorm veel slachtoffers geëist waarop de overkoepelende organisatie, de KLN, heeft besloten voor dieren die tentoonstellingen bezoeken een ent plicht in te stellen. Ook konijnen van hobbyhouders hebben baat bij deze enting, het is namelijk een gemene ziekte waarbij de dieren, zonder enige vorm van ziektebeeld, plotseling dood in het hok liggen.

Voor deze ziekte kan voorbehoedend geënt worden vanaf 10 weken. Deze enting is voor particulieren met maar 1 of 2 konijnen behoorlijk prijzig. Leden van de vereniging kunnen meedoen met de gezamenlijke enting. De kosten hiervoor zijn tussen de 3,50 of 4,00 euro per dier. Tevens worden binnenkort de kippen geënt. De eerste entingsronde vindt plaats op zaterdag 6 april op een nader te bepalen adres in de regio. Opgeven en aanmelden als lid (15 euro voor volwassenen, 7,50 euro voor jeugdleden per jaar): info@kvoostachterhoek.nl of 06-52466124.

Vlnr: Marthie Broekman, Ilse Jolij, Megchi Broekman, Els Milder, Amadea Janssen en Ellie Weellink.
Zittend: Jacqueline v.d. Lee (links) en Dinja Bleumink. Foto: eigen foto