Afbeelding
Foto:

Derde plaatsingswedstrijd 5de divisie

Zaterdag 30 maart jl. turnden de selectiemeiden van de 5e divisie hun 3e wedstrijdronde in Doetinchem. Tevens werd bekend gemaakt wie er door mag naar de finale.

Onze instappers Janne, Fenne Albers, Dedi, Jade, Isis en Fenne Bongers & onze jeugd 2 meiden Mirre en Liv mochten de spits afbijten.

Vooral voor Dedi was het erg fijn dat ze nog een wedstrijd kon turnen, ze is net hersteld van een flinke blessure. Ze hebben allemaal mooie oefeningen laten zien. Vooral brug ging erg goed bij Liv, ze werd zelfs 3e op dit toestel en zelfs 2e op vloer. Ook Isis liet een hele mooie sprong zien en werd 3e op dit toestel. Ook Mirre liet een hele mooie vloeroefening zien en werd 3e op dit toestel

De uitslag is als volgt Dedi 6e, Janne 8e, Fenne B 12e, Isis 13e, Fenne A 17e en Jade 25e, Liv 7e en Mirre 9e.

In de tweede wedstrijd mochten onze pupillen 1 hun oefeningen laten zien, Benthe, Myon, Jula, Vera en Myrthe.
Onze meiden hadden het heel gezellig met elkaar maar leefden ook met elkaar mee. Bij goede oefeningen zijn ze blij voor elkaar en bij dingen die mis gaan volgt er een flink medeleven. Wat een fijne teamspirit, heel leuk om dat te zien.
Myrthe werd heel mooi 3e met een mooie overslag over de kast, helaas vergat ze een stukje op de vloer en dat kostte haar veel punten.
Benthe had een hele mooie balkoefening op dat toestel werd ze heel mooi 3e.
De uitslag is als volgt: Benthe 11e, Myon 14e, Jula 21e, Vera 22e, Myrthe 27e

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Nienke, Rudis, Saar en Yfke. De meiden begonnen op balk om daar hun oefeningen te laten zien. Door de zenuwen zijn ze allemaal een keer van de balk gevallen maar daarnaast hebben ze wel mooie oefeningen laten zien. Op vloer hebben ze goede oefeningen laten zien. Bij sprong hebben ze allemaal mooie handstand platval laten zien waarbij Nienke zelfs het hoogste cijfer heeft gekregen van de jury. Bij het laatste toestel brug hebben zo ook netjes geturnd.
De uitslag is als volgt Nienke is 12e geworden, Yfke 16e, Saar 17e en Rudis 20e.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Mathilde. Zij mocht beginnen op sprong, hier heeft ze 2 mooie overslagen laten zien. Bij de brug heeft Mathilde een nette oefening laten zien. Op de balk was het spannend maar ze heeft een mooie oefening laten zien en is op de balk blijven staan. Als laatste toestel was vloer en ook hier heeft ze een goede oefening laten zien. Het wachten was op de uitslag en Mathilde heeft het zo goed gedaan dat ze 3e is geworden.

Dit was de laatste voorronde van de 5e divisie, enkele meiden kunnen zich nu gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Fenne B, Janne, Isis, Mirre, Liv, Benthe, Myrthe, Nienke en Mathilde moeten nog even flink trainen op hun oefening en mogen door naar de regiofinale op 18 mei in Didam.

Gefeliciteerd meiden!