Ook de allerkleinsten doen mee aan de modeshow. Foto: Jorieke Philippi
Ook de allerkleinsten doen mee aan de modeshow. Foto: Jorieke Philippi

Bomvolle terrassen tijdens modeshow op koopzondag

'Het mooie weer is echt een cadeautje'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE- De terrassen puilen echt uit tijdens de twee modeshows op koopzondag 7 april op de Markt in Lichtenvoorde. Ook staan mensen in grote getale rond de catwalk met hun mobieltje in de aanslag voor foto's met een enthousiaste, blije blik. Het is de hele middag knetterdruk. Veel mensen trekken er met het mooie weer op uit voor een fietstocht of wandeling met de hond en lopen daarbij de mooie show tegen het lijf. Sommige van hen zijn blij verrast dat er zoveel te beleven valt in Lichtenvoorde: "Dat we nu een modeshow treffen is mooi meegenomen."

Degene die geen plekje kunnen vinden op het terras op de Markt wijken uit naar een van de zijstraten. Daar doet de horeca ook erg goede zaken. Mensen neuzen op straat tussen de kledingrekken die uitnodigend buiten staan, passen schoenen in de winkels en staan in de rij voor een ijsje. Er zijn living statues te zien en kinderen laten zich vrolijk schminken of krijgen een kunstig gevouwen ballon bij Lonnie Ballonie. Saskia Kruit spreekt namens de organisatie: "De modeshow is een groot succes. Alles is uitstekend verlopen. Het weer is echt een cadeautje. Degene die vandaag geen tijd hadden om te winkelen vanwege het mooie weer, willen wij graag uitnodigen om in de loop van de week in het centrum langs te komen. We hebben genoeg moois in onze winkels hangen!"

Mooi damesuitje
Aan de zijkant van de Markt zijn vanwege de drukte enkele statafels neergezet. Twee vriendinnen uit Bredevoort genieten daar met hun zonnebril op van een drankje en de modeshow: "Ons bezoek aan Lichtenvoorde is een spontane actie die we vanmorgen bedachten. Het was mooi weer en we hadden wel zin in vertier. We zijn hier gewoon voor de gezelligheid en vonden dit een mooi damesuitje." Op de catwalk lopen ondertussen mannen, vrouwen en kinderen in hippe en vooral gele kleding. Ze zijn voorzien van stijlvolle tassen en schoenen in allerlei kleuren, soorten en maten. Soms hebben zij ook een bonte sjaal om hun nek gedrapeerd.

Stoere dansbewegingen
Vooraan bij de catwalk zitten twee wat oudere dames. Zij zijn gekomen omdat de kleindochter van een van hen optreedt met MOTIVdance. Er zijn meer mensen in het publiek te vinden die speciaal voor de dance-acts komen. Vlak voor beide modeshows wordt er namelijk op opzwepende muziek en met stoere moves door deze groep gedanst. Na elk optreden volgt er luid applaus.