Uitzinnige blijdschap bij het winnende team. Foto: eigen foto

Pacelli 1 kampioen en door naar tweede divisie

ZIEUWENT - In eigen huis werden de dames 1 van Pacelli afgelopen zaterdagavond kampioen in de hoofdklasse B én promoveren daarmee naar de tweede divisie. Een geweldige prestatie voor deze handbalvereniging uit Zieuwent. Tegen Wesepe dat al zeker was van een langer verblijf in de hoofdklasse B was er nog 1 punt nodig om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen.

Met een bomvolle tribune begonnen de dames met een beetje spanning en de volle overtuiging dat het vandaag moest gebeuren aan de wedstrijd. Wesepe dacht door een tactische zet, het vastzetten van een van de opbouwers, een aanval van Pacelli te kunnen ontregelen. Maar dit resulteerde al snel in een voorsprong van 6:0. Het leek een makkelijk avondje te worden, maar Wesepe handbalde zich terug en toonde zich een waardige tegenstander. Dit resulteerde in een ruststand van 17-13.

In de rust werd besproken dat het verdedigend toch iets scherper moest, want in de verdediging win je je wedstrijden. In de tweede helft kwam Wesepe beter uit de startblokken dan Pacelli, ze kropen langzaam dichterbij. Het verschil werd door Wesepe teruggebracht tot twee doelpunten, Pacelli had het toen even lastig. Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft werd alles uit de kast gehaald om het verschil te vergroten. De sportieve weerstand van Wesepe werd verbroken door mooie aanvallen van Pacelli, een prima verdediging en sterke reddingen van de keepster. Een aantal minuten voor het verlossende fluitsignaal was duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen zou worden en het kampioenschap een feit was. Een enorme ontlading ging aan het feest vooraf.