Boven vlrn: Noëlle de Vries, Jill Temming, Suze Frank. Onder vlnr: Laurie Stoverink, Milou Gierkink en Isa Mentink. Foto: PR Marianum
Boven vlrn: Noëlle de Vries, Jill Temming, Suze Frank. Onder vlnr: Laurie Stoverink, Milou Gierkink en Isa Mentink. Foto: PR Marianum

Finalisten bekend Marianum Art Battle

GROENLO - Tijdens feestelijke opening van de eindexamenpositie Marianum zijn de finalisten Art Battle bekend gemaakt.

Natasja Scharenborg, kunstenaar & eigenaar van Vantastisch.nl opende op feestelijke wijze de examenexpositie van de havo- en vwo-eindexamenleerlingen die het kunstvak beeldende vorming volgen. De opening vond plaats op Marianum in Groenlo. Daarnaast werden de zes genomineerden voor de Art Battle bekend gemaakt. Dit zijn geworden Jill Temming, Milou Gierkink en Noelle de Vries uit vwo 6 en Laurie Stoverink, Isa Mentink en Suze Frank uit havo 5.

De Art Battle 2019, open vanaf 13 april tot en met 22 april, is een wedstrijd tussen leerlingen van vier middelbare scholen uit de regio die dit schooljaar eindexamen doen in het vak beeldende kunst voor de afdeling vmbo, havo en vwo. De deelnemende scholen zijn: Staring College Lochem, Scholengemeenschap Marianum Groenlo, Het Assink Lyceum Eibergen en Haaksbergen en Gerrit Komrij College Winterswijk.

De eindexamententoonstelling met het thema zingeving, is te bezichtigen tot 17 juni tijdens schooldagen van 8:30 uur tot 16:00 uur in Marianum aan de Deken Hooijmansingel 1.