KSV dames recreanten scoren in Borculo

VRAGENDER - Dinsdag twee april was het zover, de laatste ronde van het recreanten volleybaltoernooi in Borculo. Na twee promoties eerder dit jaar ging het team op pad met de gedachte van handhaving in poule C. Jammer genoeg konden twee vaste speelsters niet mee door een blessure, maar toch ging het vol goede moet richting Borculo.

Het toernooi startte met twee wedstrijden achter elkaar. Na hard vechten om de punten eindigden beide wedstrijden in een gelijk spel. De spanning liep op want bij winst in de derde en laatste wedstrijd zou een plek in poule C gehandhaafd blijven. De eerste set van de wedstrijd liep gesmeerd en al stond KSV voor met een punt echter volgde in de tweede set al direct de gelijkmaker. Na een goede servebeurt liep het team in op de tegenstander en stond KSV weer een paar punten voor. De spannende strijd waarin goed samengespeeld werd, werd beloond met een setwinst; een mooie 2-0 winst in de laatste wedstrijd. Boven verwachting bleek het team zelfs te promoveren naar poule B, een prachtige afsluiting van het seizoen.

KSV dames recreanten is een groep van 17 sportieve, veelal jonge, leden die nog wel wat nieuwe aanwas kan gebruiken voor het volgende seizoen. Het team traint elke donderdag van 20:00 tot 21:30 uur in sporthal de Bult te Vragender. Jaarlijks neemt het team deel aan vier toernooien. Wie interesse heeft om eens te komen kijken of vrijblijvend mee te trainen, kan contact opnemen met ksv.volleybal@kpnmail.nl.


Nieuwe deceptie Litac

LICHTENVOORDE - Derde divisie: Het belooft nog een spannend slot van de voorjaarscompetitie te worden. Na deze nieuwe (grote) nederlaag zal het Lichtenvoordse team geen steken meer moeten laten vallen, want met nog twee wedstrijden te gaan moet de voorlaatste plaats verlaten worden.

In tegenstelling tot enkele weken geleden was de vrijwel zekere kampioen JCV dit keer te sterk. Toch is het verschil wel erg groot uitgevallen. Daar waar de teams in dezelfde formatie tegenover elkaar stonden en de Lichtenvoordenaren thuis wonnen (6-4), ging men nu volledig de mist in. Onverklaarbaar blijft dat men in de eerste drie wedstrijden in de eerste helft van de competitie maar liefst 17 punten scoorde en dat dit nu in de tweede helft tegen dezelfde teams beperkt blijft tot een schamele acht punten. Met name het normaal gesproken sterke en succesvolle duo Sander Spijkers / Aaron Albeck kon geen enkele partij winnend afsluiten. Pim Kuipers deed het veel beter en redde de eer met twee winstpartijen.

Het gaat dus spannend worden de komende twee weken. Zaterdag staat men in Nieuwegein tegen over rode-lantaarn-drager VTV en dan volgt op 20 april de thuiswedstrijd tegen Red Stars uit Venray.


Wily Erinkveld overall winnaar Melktap Open

GEESTEREN - Een boerengolfwedstrijd begin april blijft altijd een gok maar de weersomstandigheden zijn prachtig afgelopen zondag tijdens de Melktap Open. Eén nadeel, door het vroege voorjaar is het gras al flink gegroeid en dit maakte het voor veel spelers ingewikkelder en moeilijker.

De 40 deelnemers zijn over de holes verdeeld en starten allen tegelijk. Sommige spelers maakten geen graancirkels maar grascirkels en plaatsten de bal mooi in het midden op het plat getrapte gras. Zij ondervonden weinig hinder bij de lange slagen. De moeilijkste slag blijft altijd de laatste slag naar de green, met lang gras extra moeilijk. Vooral ook omdat de helft van de greens een vals plat richting de sloot kent.

De eerste speelronde van 10 holes duurde zo'n twee uur en kende een baanrecord met 61 slagen, geslagen door Wily Erinkveld, de baaneigenaar. De tweede ronde werd gewonnen door Paul Niehues uit Vreden met 64 slagen. Overall winnaar en winnaar van de Melktap cup is Wily Erinkveld met 130 slagen, gezien de omstandigheden een fantastisch resultaat. En droom is voor hem uitgekomen, het winnen de Melktap cup, zegevieren op zijn eigen boerengolfbaan. Paul Niehues is de hele winter al in vorm en wordt tweede met 133 slagen. Jan Peters en Wilfried Maarse worden gedeeld derde.

De eerste 10 spelers hebben zich ook geplaatst voor het individueel Open NK Boerengolf in oktober bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Wenche Aysee heeft geen dames concurrenten bij het Melktap Open, wordt winnaar en plaats zich tevens voor het individuele Open NK Boerengolf.


Laatste thuiswedstrijd Kuypers Hair & Welness

LICHTENVOORDE - Vrijdag 12 april om 21.00 uur is de laatste thuiswedstrijd in de Hamalandhal tegen ZVV BE'79 uit Tilburg. Ook zij zijn play-off kandidaat. Vanaf 26 april beginnen de play-offs waarin LZV Kuypers Hair & Wellness eerst een uitwedstrijd zal spelen, op 3 mei staat een thuiswedstrijd staat gepland. Een mogelijke tegenstander kan Leekster Eagles uit Leek zijn.