Geluk wederom niet aan zijde van Erix

LIEVELDE - Erix begon goed aan de eerste helft wat meteen al leidde tot een kansje voor Rick ten Have. Maar zoals al vaker dit seizoen was het geluk ditmaal niet aan Erix-zijde. Erix liep al vroeg achter de feiten aan in deze wedstrijd.

In de 13de minuut werd het 0-1 via een prachtig binnengeschoten vrije trap. Vlak daarna, in de 15de minuut, stond het zelfs al 0-2. Erix-doelman Tim Klein Tank beging een overtreding en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop toe te kennen. Deze werd beheerst binnengeschoten. Erix knokte zich knap terug in de wedstrijd want vlak daarna, in de 16de minuut, scoorde Erix-aanvaller Rick ten Have de aansluitingstreffer. 1-2. In deze fase had Erix het betere van het spel en in de 19de minuut leek Erix-aanvaller Thijs Gotink de gelijkmaker binnen te schieten. Geheel vrij voor de doelman wist Thijs helaas het net niet te vinden. De doelman van De Tubanters redde knap op een inzet van dichtbij. In de 23ste minuut werd het verschil weer 2 doelpunten. Een misverstand tussen Erix-verdediger Sven Klein Avink en Erix-doelman Tim Klein Tank werd adequaat afgestraft . 1-3. Erix liet zich ondanks deze tegenslag niet van de wijs brengen en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. In de 28ste minuut legde Rick ten Have binnen de 16-meter de bal keurig terug op de inkomende Twan Spekschoor. Twan had de hoek voor het uitzoeken maar helaas bracht de Tubanters-doelman wederom knap redding. Erix ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar in het laatste kwartier van de eerste helft werd Erix niet echt meer gevaarlijk. De ruststand was 1-3.

Na rust kwam Erix overtuigend uit de kleedkamer. In de 47ste minuut leek een inzet van dichtbij de aansluitingstreffer voor Erix op te leveren. De bal was echter over de doellijn maar vanuit de positie van de scheidsrechter was dit moeilijk te beoordelen waardoor het doelpunt niet werd toegekend. Als er een VAR was geweest dan had dit overduidelijk de 2-3 geweest maar 'als' telt niet in het voetbal. In het vervolg van de tweede helft was Erix de bovenliggende partij en het was prijzenswaardig dan men niet opgaf ondanks de tegenslag van het niet toegekende doelpunt. De Tubanters probeerde toe te slaan in de omschakeling en was hierbij bijna succesvol in de 77ste minuut. De inzet werd door Erix-verdediger Sven Klein Avink voor de doellijn weggewerkt. In de slotfase kreeg Erix nog een goede mogelijkheid maar wederom leverde dit geen doelpunt op. Eindstand 1-3. Erix zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het geluk is niet aan Erix-zijde en bovendien ontbreken veel basisspelers door blessures. Maar dit wordt gelukkig goed opgevangen door enkele jeugdspelers. Aanstaande donderdagavond 11 april speelt Erix wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal staat het inhaalduel tegen BSC Unisson uit Boekelo op het programma. Hopelijk zit het in deze wedstrijd hopelijk wel een keer mee.

KSV verliest met 3-0 van koploper UDI

VRAGENDER - Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper UDI op het programma. KSV begon goed aan de wedstrijd. Waar al vrij snel de eerste kans voor de thuisploeg was, volgde KSV met twee goede kansen. Na een goed kwartier had UDI een grote kans om op voorsprong te komen. De aanvaller van UDI kon vrij doorlopen richting de goal, maar Wesley voorkwam de voorsprong met een goede redding.

Hierop volgde heen en weer wat kansjes, echter beide ploegen wist er geen te benutten. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft had KSV een goede mogelijkheid om de voorsprong te komen. Jouke Elshof schoot maar net over. Op slag van rust komt UDI op een 1-0 voorsprong. Ondanks dat er gevlagd werd voor buitenspel liet de scheidsrechter doorgaan en kon de 1-0 net niet van de achterlijn gehaald worden. Hierna werd er afgefloten voor de eerste helft.

Na rust was UDI direct opzoek naar uitbreiding van hun voorsprong. Ze kwamen beter in de wedstrijd, maar het blijft 1-0. Daarna was het de beurt aan KSV, die met 2 corners en een poging van Stan Gunnewick wat mogelijkheden hadden. Ook hier werd er niets benut.

Na 15 minuten in de tweede helft ging KSV de eerste wissel brengen. Tim Minkhorst werd gewisseld voor Wout Oonk. Vijf minuten later ontsnapte KSV aan een 2-0 achterstand. Het schot van UDI belande op de paal. Weer Vijf minuten later kreeg KSV een vrije trap halverwege de helft van UDI, het schot ging maar net voorlangs. Na 80 minuten stond het dan wel 2-0 voor UDI. Het schot op goal belandde op de lat, en werd in de rebound afgemaakt. In de slotfase was KSV nog gevaarlijk via Walter Overkamp en Tim Lageschaar, maar de bal werd weggewerkt tot corner. Vanuit deze corner bepaalde UDI via een counter de eindstand van vanmiddag, 3-0.

Helaas gingen er geen punten mee naar Vragender. Komende zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur trapt KSV af tegen Aramea, waar voor de winterstop met 2-4 werd gewonnen.