Informatieavond over EHBO uit eigen tuin

LICHTENVOORDE - Op donderdag 18 april komt Helen Otting van 'Heleno Kruiden' op uitnodiging van Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk naar HCR 't Zwaantje aan de Zieuwentseweg 1 voor een lezing over de helende kruiden. Helen demonstreert hoe men deze kruiden in het dagelijks leven kan inzetten en gebruiken bij kleine ongemakken. De avond start om 20.00 uur

Medicinale kruiden zijn al zo oud als de mensheid. Veel kruiden die nu nog worden gebruikt ter genezing van ziekten werden duizenden jaren geleden ook al gebruikt voor dezelfde kwaal of ongemak. Nog steeds wordt er door het grootste deel van de wereldbevolking gebruikt gemaakt van kruiden om kwalen te genezen. Enerzijds omdat men er ervaring mee heeft en vertrouwen heeft in de kennis van de voorouders. Anderzijds omdat het de goedkope middelen zijn die je in je eigen tuin of in de omgeving kan plukken.

In ons land wordt dat vaak wel wat moeilijk; het balkon biedt niet zoveel mogelijkheden om kruiden te kweken en zeker mensen uit de stad zijn niet opgegroeid met de kennis en mogelijkheden van kruiden. Heleno kruiden heeft een enorme ervaring en kennis over de diverse kruiden die kunnen worden gebruikt. Voor iedereen die meer wil weten over natuurlijke verlichting en genezing van kwalen en ongemakken beslist een boeiende lezing.

Deze avond is voor leden van Groei & Bloei gratis. Niet leden betalen 3,50 euro. In de pauze wordt een glaasje kruidenthee geserveerd.



.