KSH klopt Keijenburgse Boys

HARREVELD - KSH begon gelijk scherp aan de wedstrijd, dit resulteerde in twee grote kansen voor Jeroen Kampshof en Thijs Schutten. Deze kansen gingen helaas beide rakelings naast.

Keijenburgse boys konden moeilijk het spel maken onder de hoge druk die gezet werd door KSH. De goed keepende Klaas ten Have hield veel ballen uit het doel, waardoor de ruststand op 0-0 stond. In de tweede helft kwam KSH scherp uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een grote kans voor Thijs Schutten die 1 op 1 werd gezet door een uitstekende boogbal van Niek ten Have over de verdediging van Keijenburgse Boys. Helaas werd de bal overgeschoten door de rechtsbuiten spelende Thijs Schutten. Niet veel later wist Davey Wopereis handig weg te draaien op het middenveld. Terwijl de gehele voorste linie van KSH buitenspel stond, besloot Davey Wopereis zijn man uit te spelen waardoor hij 1 op 1 met de keeper stond. Hij twijfelde geen moment en schoot het leer vanaf een goede 20 meter in de korte hoek van de keeper die hier geen antwoord op had (0-1). In de 60ste minuut werd er een vrije trap tegen gegeven door een overtreding. Aangezien KSH al vaker dit seizoen een tegengoal incasseerde als gevolg van een standaardsituatie, moest er scherp verdedigd worden door de mannen van KSH. Helaas werd de bal uit de kluts binnen getikt door een alerte speler van Keijenburgse boys(1-1). In de 70ste minuut kwam Koen Heijstek het veld in voor Jeroen Kampshof. Dit bleek een goede wissel te zijn geweest. Davey Wopereis die een goede afdraaiende corner wist te geven op het hoofd van Koen Heijstek werd gekeerd. Terwijl de helemaal vrije Luuk Rietberg de bal graag wilde hebben besloot Koen Heijstek uit de draai de bal zelf op het doel te schieten. De bal kwam in de kluts voor het doel, het eindstation was bij Dave Sasse die de bal binnen schoot waardoor de 1-2 eindstand voor KSH op het scorebord gezet kon worden.

KSH gaat hard onderuit bij titelkandidaat VVG '25 (5-1)
Op een prachtige zonnige zondag, moesten de helden van de velden aantreden tegen de blauwhemden uit Gaanderen. Een zware opgave voor de trainer uit Groenlo. Sommige spelers kampten met pijntjes na de zwaarbevochten winst op de Keijenburgse Boys van afgelopen donderdag. Na drie kwartier voetballen, stond het al 5 - 0 voor de blauwhemden uit Gaanderen. Ondanks de teleurstellende eerste helft kwam KSH met opgeheven hoofd uit de kleedkamer. Na een aantal strategische wijzigingen zakte KSH de tweede helft meer in en liet VVG komen juist hierdoor heeft KSH in de tweede helft meer kansen kunnen creƫren. Uiteindelijk werd er gescoord. Dit door een indraaiende vrije trap van Jeroen Kampshof die de paal bereikte en uit de rebound was het Koen Heijstek die scherp reageerde en daardoor de 5 - 1 wist binnen te tikken voor KSH. Helaas was de wedstrijd in de eerste helft al weggeven door de mannen uit Harreveld.

Zevenklapper voor KSV

VRAGENDER - KSV 1 won vandaag met maar liefst 7-0 van FC Aramea uit Enschede dankzij twee hattricks van spitsenduo Erwin van de Wolfshaar en Stan Gunnewick en een doelpunt van Twan Jurjus.

Vandaag moest KSV aantreden tegen FC Aramea uit Enschede. Om de aansluiting met de middenmoot te behouden moest er vandaag gewonnen worden. Voor de winterstop werd in Enschede een fraaie 2-4 overwinning behaald. Vandaag trof men een getergde tegenstander na de doordeweekse 7-0 afstraffing tegen Sportclub Overdinkel. KSV was dus gewaarschuwd.

Al in de eerste minuut was er enorme kans voor FC Aramea maar het vizier van de spits stond nog niet op scherp. Hierna was het KSV dat de lakens uitdeelde en met fraai combinatievoetbal de tegenstander helemaal vastzette op haar eigen speelhelft. In de tiende minuut was het Erwin van de Wolfshaar die de 1-0 liet aantekenen na een flitsende aanval dwars door de achterste linie van FC Aramea. Nog geen twee minuten later was het Stan Gunnewick die de 2-0 scoorde nadat hij de hele verdediging van FC Aramea er volledig uitliep en fraai afrondde in de verre benedenhoek. FC Aramea kon daar weinig of niets tegenover zetten en werd bij tijd en wijle volledig overlopen door KSV. Meerdere kansen dienden zich aan maar werden jammerlijk gemist. Toch was het weer Stan Gunnewick die in de 30ste minuut de 3-0 scoorde nadat hij weer op volle snelheid de hele verdediging eruit liep. Met deze 3-0 stand ging men de rust in en het was wachten op meer treffers.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als voor de rust, een fel aanvallend KSV dat volledig grip had op de wedstrijd. Maar ook nu werden er aanvankelijk weer enorme kansen gemist. In 60ste minuut was het wederom Stan Gunnewick die op volle snelheid door de verdediging van FC Aramea glipte en zijn derde doelpunt liet aantekenen 4-0, een hattrick! Erwin van de Wolfshaar kon hier uiteraard niet bij achterblijven en ook hij deed weer van zich spreken in de 77ste minuut door de 5-0 te scoren na een fraaie aanval over de gehele as van het veld. Na deze stand werd er volop gewisseld en kwamen Twan Jurjus, Tom Ribbers en Frank Dijk in het veld voor respectievelijk Tim Minkhorst, Jouke Elshof en Tim Lageschaar. Maar de honger van KSV was echter nog niet gestild. In de 88ste minuut was het Twan Jurjus die de 6-0 scoorde na een scrimmage in het doelgebied van FC Aramea. Tenslotte was het alsnog Erwin van de Wolfshaar die in de 90ste minuut zijn derde doelpunt scoorde deze middag en de eindstand bepaalde op 7-0. Ook een hattrick.

Kortom een perfecte wedstrijd van KSV met twee hattricks van de beide supersnelle spitsen voorin Stan Gunnewick en Erwin van de Wolfshaar, een niet te stoppen duo deze middag.
Pupil van de week was Isa Meerdink die met haar ouders genoot van deze fraaie wedstrijd.

Erix verdient punt maar degradatie dreigt

LIEVELDE - Een hardwerkend Erix heeft vanmiddag een verdiend punt gepakt in Rietmolen. Desondanks is dit punt te weinig om serieus in aanmerking te komen voor rechtstreekse handhaving.

In de beginfase van de eerste helft was Rietmolen de betere ploeg en de afvallende ballen werden steeds door hen opgepikt. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Erix wat beter in de wedstrijd. Een aantal malen leidde dit tot goede mogelijkheden maar Erix wist deze niet te verzilveren. In de 39ste minuut leek Erix zichzelf de das om te doen door een foutieve breedtepass van Teun Weenink door het centrum van de verdediging. De Rietmolen-spits ging alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af maar Tim bracht, zoals wel vaker dit seizoen, wederom redding. Op slag van rust raakte Erix toch op achterstand. Een prachtig afstandsschot van buiten de 16-meter verdween prachtig in de bovenhoek. Tim was hierbij kansloos. 1-0. Hierbij werd er te weinig druk op de bal gezet door het Erix-middenveld. Ruststand 1-0.

Na rust begon het duel zeer levendig. In de 46ste minuut kreeg Rietmolen een goede kopkans. Deze werd in vrijstaande positie net naast het Erix-doel gekopt. In de daaropvolgende aanval werd de na rust ingevallen Juup te Woerd de diepte ingestuurd. Juup legde de bal keurig breed op Thijs Gotink die beheerst de gelijkmaker scoorde. De feestvreugde was echter van korte duur voor Erix. In de 49ste minuut beging Wouter ten Have binnen de 16-meter een minimale overtreding op de spits van Rietmolen. De penalty werd beheerst binnengeschoten. 2-1 en Erix liep weer achter de feiten aan. In de 52ste minuut leek Rietmolen het duel te beslissen. De bal werd op de achterlijn teruggelegd richting de 16-meter. Echter was de inzet vanaf de 16-meter te zacht waardoor deze een eenvoudige prooi werd voor Erix-doelman Tim Klein Tank. Erix knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg een goede mogelijkheid in de 56ste minuut. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink belandde voor de voeten van Thijs Gotink. Vanaf de 16-meter schoot Thijs in vrijstaande positie de bal over. In de 69ste minuut leek Rowan dan eindelijk de gelijkmaker binnen te schieten. Rowan omspeelde de doelman maar zijn schot was te onbesuisd waardoor deze over het doel verdween. In deze situatie vlagde de grensrechter voor buitenspel maar dit werd door de scheidsrechter genegeerd. Erix leek zich te beseffen om voor rechtstreekse handhaving in aanmerking te komen dat een 3-punter absoluut noodzakelijk was. Een lange bal van achteruit werd door Teun Weenink, die als stormram voorin was geposteerd, doorgekopt naar Rick ten Have. Buiten de 16-meter haalde Rick nauwkeurig uit en de bal belandde met effect in de lange hoek. Een prachtig doelpunt en een op dat moment terechte gelijkmaker. Eindstand 2-2.