Leden van de KVT bezig in het gebouw van de St. Bernardusgroep. Foto: KVT
Leden van de KVT bezig in het gebouw van de St. Bernardusgroep. Foto: KVT

Atelierdag en workshops bij KVT

LICHTENVOORDE - De eerste periode van 2019 zit er voor de KVT al weer bijna op. Zoals inmiddels een traditie, werd deze periode afgesloten met een gezamenlijke atelierdag. Voor mei en juni staan er workshops 'spelen met klei' en tekenen/schilderen op het programma waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

Deze dag werkten alle schilders en keramisten van de vereniging op locatie. Het was vooral een gezellige dag waarin ontmoeting en lekker eten met elkaar een belangrijke plaats innamen. De schilders konden aan het werk met klei en de keramisten konden gaan schilderen. Dit jaar mocht de KVT gebruik maken van het gebouw van de scoutinggroep St. Bernardus in de Schans. Een mooi ruim gebouw op een prachtige locatie. Er is de hele dag hard en enthousiast gewerkt met klei, potlood en verf. Helaas was het te koud om buiten te werken, maar toch was het een zeer geslaagde en productieve dag. Velen zijn met een mooi werkstuk naar huis gegaan en zijn door elkaars werk te zien geïnspireerd geraakt. Ook heeft men op deze manier kennis kunnen maken met andere leden van de vereniging.

Workshops in mei en juni
Voor leden en niet-leden die nog even verder willen werken biedt de vereniging een aantal workshops aan in mei en juni. Een workshop 'spelen met kei', waarin je spelenderwijs met de klei omgaat en leert ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn in het toevoegen van structuren en kleuren op de klei. Dit resulteert in een mooie originele doos van klei. De workshop wordt gegeven door onze kleidocente Lucy Stoltenborg en duurt 2 x drie uur. Er is een workshop in de middag en een workshop 's avonds.

Nu aanmelden voor workshops 'spelen met klei' en schilderen

Daarnaast zal onze schilderdocente Suzan Derksen zes avonden een workshop tekenen/schilderen geven die je een kijkje in de keuken van Suzan laten zien met als thema de jaargetijden. Je kunt met zelfgekozen materiaal werken of, als je pas begint, je laten instrueren door de docent. Je leert verschillende technieken en maakt kennis met divers materiaal. Aan het eind van deze avonden ga je naar huis met zelfgemaakte schilderstukken waar je trots op kunt zijn.

De workshops worden allebei gegeven in cultureel centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Daar wordt gezorgd voor de materialen die nodig zijn en voor een lekker kopje koffie of thee. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op. Voor tijden, informatie en opgave zie keitjes.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding