Run Archery is een combinatiesport bestaande uit hardlopen en handboogschieten. Foto: Jeroen Heuzinkveld
Run Archery is een combinatiesport bestaande uit hardlopen en handboogschieten. Foto: Jeroen Heuzinkveld

Internationaal succes Run-Archery

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 13 april is door de handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde de jaarlijkse Run-Archery georganiseerd. Opnieuw een internationaal deelnemersveld met als dagwinnaar Maxim Menshikov uit Moskou.

In de kwalificatie speelde Maxim een gevaarlijk spel; hij liep en schoot onder zijn niveau en wist zich maar net te kwalificeren voor de A-finale. In de finale ging hij als een sneltrein van start en wist ondanks drie missers Niklas Krause uit Duitsland 31 seconden achter zich te houden. De derde plek was voor de snelste Nederlander Raymond Veldhuis van Avalon Apeldoorn, dankzij feilloos schieten. De strijd hierachter was bijzonder spannend tot in de laatste loopronde met vier man binnen 30 seconden.

Jorik Klein Nijenhuis van Switbertus Lichtenvoorde bleef clubgenoot Joost Immink, junior Mathijs Barkel (Apeldoorn) en Mark van Tiel (Zeeland) net voor. Bij de dames was Sandra Szulc uit Werder/Berlijn de snelste met een plek in de A-finale. Gabi Janssen uit Oirschot won de B-finale en pakte daarmee de zilver voor clubgenote Milou van Mierlo. Leuk was dat winnares Lea Seyfried bij de meisjes door het speciale wedstijdformat zich mooi tussen de toppers kon handhaven. Bij de heren junioren won Mathijs door een sterke laatste ronde van Bram Polman; beiden doen al goed mee in het seniorengeweld. De derde plek was voor de talentvolle debutant Wirdmer Griemelink van de Gouden Treffer uit Ruurlo. Bij de masters dames won Tonny van Kuringen (Oirschot) en bij de heren masters Henri Polman (Switbertus) voor Wally van Mierlo (Oirschot) en Carl Domhof (Survival Harreveld).