Afbeelding
Foto:

Hamalandhal decor Passion Achterhoek

Na drie geslaagde uitvoeringen van Passion Lichtenvoorde in de steeds uitverkochte aula van Marianum in Lichtenvoorde nam de organisatie, de Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij, een gewaagd besluit. Om meer mensen de mogelijkheid te geven om te genieten van een eigentijdse Passion Lichtenvoorde werd gezocht naar een grotere locatie en een grotere vorm: Passion Achterhoek. De gesprekken met de Hamalandhal leverden aan beide zijden enthousiaste reacties op. Afgelopen maandag kon het resultaat bekeken worden. Het resultaat mocht gezien worden! Duizend bezoekers in een tot de laatste plaats gevulde sporthal, die voor deze avond omgetoverd was tot een groots theater.

Niet alleen de zaal en de hele aankleding van de hal waren imponerend. Maar zeker ook het getoonde spel en de muziek. Bij de spelers, muzikanten, koor en alle andere medewerkers was de passie volop aanwezig en heel duidelijk voelbaar. Dit wat er direct in de eerste heel ingetogen scène met een heel kwetsbare Maria Magdalena (Babette Zwetsloot) en haar ontmoeting met een heel betrokken Jezus (Jop Geven). De passie bleef vervolgens tot en met het slot gespeeld over de volle breedte van de hal (met rechts het koor met een lied uit de Matteuspassion, spelers in het midden en helemaal links het aangelichte kruis). Voeg daarbij een gedreven Marianumband vol speelplezier en zangvreugde én een heel gevoelige muzikale inbreng van Laura van Kaam (van fluisterstil tot enorme power!) en je hebt het recept voor een adembenemende avond. Het publiek heeft dan ook volop genoten.

Conclusie: Passion Achterhoek was in de nieuwe locatie en de nieuwe opzet een prachtig evenement. Met veel passie is er ook achter de schermen gewerkt door de medewerkers van de Hamalandhal. Met Pasen worden wonderen waar. Drie dagen werd er keihard gewerkt. Toen was daar het wonder hoe een sporthal omgetoverd was in een betoverend theater, op de derde dag.