Glasvezel in de kleine kernen

AALTEN/OOST GELRE - Glasvezel buitenaf wil graag glasvezel aanleggen op de Haart en in Barlo, Dale, De Heurne, Harreveld, IJzerlo, Lievelde, Lintelo, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent. Het bedrijf is gestart met de vraagbundeling en bewoners kunnen zich aanmelden tot 3 juni .

De afgelopen jaren maakte al veertig glasvezelcampagnes tot een succes, waaronder in het buitengebied van Aalten en Oost Gelre. Daar koos maar liefst 72,6% in het najaar van 2017 voor glasvezel. Glasvezel buitenaf maakt nu de belofte waar om ook in de kleine kernen glasvezel aan te leggen en de regio toekomstbestendig te maken.


Glasvezel maakt namelijk klaar voor de toekomst. Voor steeds meer toekomstige ontwikkelingen is een stabiele internetverbinding nodig. Denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand, kunstmatige intelligentie, VR en andere nieuwe technieken. Glasvezel biedt deze stabiliteit, storingsvrij en supersnel.

Glasvezel infomarkten
Op maandag 15 april ging Glasvezel buitenaf van start met de Glasvezel infomarkten. Tijdens de infomarkten komen bewoners alles te weten over glasvezel en kunnen zij zich laten informeren bij verschillende kraampjes. Bijvoorbeeld over toekomstmogelijkheden, de dienstaanbieders en de verschillende abonnementen.

Aanmelden vóór maandag 3 juni

Tijdens de vraagbundeling zoekt Glasvezel buitenaf graag de samenwerking met lokale ondernemers, stichtingen, bewoners en politiek. En net als in het buitengebied werken we samen met ambassadeurs: bewoners die zich hard maken voor de komst van glasvezel. Zij zetten zich tijdens de vraagbundeling in om buren, familie en vrienden enthousiast te maken voor glasvezel. Wie ambassadeur wil worden, kan zich aanmelden vai de website: ? Meld je aan via onze website: aaltenenoostgelre.glasvezelbuitenaf.nl.

Wie straks ook het gemak van een razendsnel glasvezelnetwerk wil ervaren, moet zich aanmelden voor 3 juni.


Paasloop Lopersgroep '90 succesvol verlopen

LICHTENVOORDE - Op eerste paasdag stonden ruim 200 deelnemers aan de start op het Eschpark bij zwembad Meekenesch om hun favoriete afstand te lopen. Veel lopers uit Lichtenvoorde en omgeving maar ook lopers uit andere plaatsen kwamen af op het evenement.

De vele toeschouwers zorgden voor een gezellige drukte rondom de start- en finishplek was het een gezellige drukte.Het weer was vrij warm en in combinatie met de mulle zandwegen zorgde dat voor zwaardere omstandigheden om te lopen. Ondanks dat waren de deelnemers te spreken over de gevarieerde routes. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en dankt alle sponsoren voor bijdrage.

Uitslag: jongens/meisjes 1km: Fedde Lijftogt, Floor Hartjes; jongens/meisjes 2,5 km: Thom Berkelder, Fenne Claassens; heren/dames 5 km: Matthijs Weikamp, Linda Ooms; heren/dames 10 km: Freddy Dekker, Julia Kang. Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op www.uitslagen.nl.