J. Oonk 6/4
V. van Melis 15/2

Erix kan geen vuist
maken tegen T.V.O.

LIEVELDE - Erix is er niet in geslaagd om tegen T.V.O. een goed resultaat te behalen. T.V.O. behaalde door een goede tweede helft uiteindelijk een verdiende overwinning.

In de openingfase van de eerste helft namen beide ploegen een afwachtende houding aan. T.V.O. probeerde het initiatief te pakken maar slaagde daar niet echt goed in en Erix probeerde door middel van de snelheid van de vleugelspitsen Rick ten Have en Rowan Weenink gevaarlijk te worden. Het eerste kansje voor Erix viel te noteren in de 20ste minuut. Na een cornerbal kreeg Rowan Weenink via een klutssituatie de bal voor zijn voeten maar Rowan raakte de bal echter niet goed waardoor deze mogelijkheid verloren ging. In de 29ste minuut kreeg Rowan Weenink wederom een goede mogelijkheid. Na een goede dieptepass van Rick ten Have kon Rowan alleen richting de doelman van T.V.O., echter lukte het Rowan niet om tot een afronding te komen. De T.V.O.-doelman kon uiteindelijk redding brengen. In de 33ste minuut nam Erix via Rick ten Have de leiding. Thijs Gotink stuurde Rick de diepte in en alleen voor de T.V.O.-doelman maakte Rick geen fout. 1-0. Een mooie opsteker voor Erix en op dat moment zeker niet onverdiend. Na dit openingsdoelpunt ging T.V.O. meer druk zetten op de Erix-defensie maar dit leverde alleen enkele vrije trappen op rond de 16-meter. Erix leek met een 1-0 voorsprong de rust te halen maar zoals wel vaker dit seizoen kreeg Erix een domper te verwerken. Op slag van rust kreeg T.V.O. een gemakkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16-meter. Deze werd keurig binnengeschoten in de lange hoek. Ruststand 1-1.

Na rust liet T.V.O. zien waarom het meedoet om de titel in de 4de klasse B. Het tempo werd opgeschroefd en Erix moest steeds verder terug. Bovendien lukte het Erix steeds moeilijker om de bal in de ploeg te houden. T.V.O. kreeg enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen zoals in de 51ste minuut waarbij een inzet van rechts ternauwernood door Erix kon worden verdedigd. En in de 63ste minuut waarbij een vrijstaande T.V.O. speler van dichtbij de bal recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank schoot. In de 68ste minuut viel dan de 1-2 voor T.V.O.. Hierbij werd vanuit het middenveld een combinatie opgezet waarop Erix geen vat kreeg. Uiteindelijk werd de bal net buiten de 16-meter keurig in de lange hoek geschoten. Erix probeerde het hierna nog wel maar kon eenvoudigweg geen vuist meer maken. Lange ballen van achteruit waren een eenvoudige prooi voor de T.V.O.-defensie. T.V.O. was fysiek sterker en kreeg steeds meer ruimte. De beslissing leek te vallen in de 83ste minuut maar een afstandsschot stuiterde onderkant lat voor de doellijn. In de blessuretijd kreeg T.V.O. nog een goede mogelijkheid na een goed uitgevoerde counter maar deze werd hard over het Erix-doel geschoten. Eindstand 1-2. Op basis van de tweede helft was de overwinning voor T.V.O. terecht en pakt nu de koppositie in de 4de klasse B. Voor Erix bedraagt het gat naar de veilige plek 10 momenteel 4 punten.

Met nog 5 wedstrijden te gaan geen onmogelijke opgave maar dan moet er wel een keer gewonnen worden. Wellicht aanstaande zondag 28 april thuis tegen Rietmolen.