ZSOM-televisieprogramma van week: 17-2019

LICHTENVOORDE - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove in Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 3 mei 2019.

1) Op bezoek bijā€¦
Deze keer waren we met de camera in Laren bij Lochem waar we op bezoek gingen bij Mart Martorell. Mart heeft een Kunst en Sierglas blazerij. Hij weet alle facetten van het glasblazersvak en weet hier veel en boeiend over te vertellen. Er worden regelmatig workshops en demonstraties gehouden waarin deze facetten uitgebreid aan bod komen. In zijn vrije tijd maakte hij regelmatig een sierglas voor familie en vrienden.Door het vele oefenen heeft Mart van zijn werk een hobby gemaakt en van zijn hobby weer zijn beroep kunnen maken en maakt hij nu de meest veelzijdige ontwerpen uit glas. Kijk naar de volgende impressie met interview van Wilma Gockel en cameraman Harry Langenberg.

2) ZSOM Regiojournaal
Ook in 2019 wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio in het regiojournaal.

3) Musical Shrek
De Musicalfabriek Groenlo startte in 2018 met kinderen van 7-18 jaar om de musical Shrek op te kunnen voeren. Na maanden musicalles, oefenen en repeteren werd op 17 maart een prachtige musical in Mattellier neergezet. De ZSOM heeft hier opnames van gemaakt en vandaag kunt u kijken naar het eerste deel.

Kijk ook op www.zsom.nl en youtube: u kunt kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het regiojournaal.