Slotscène van de Passion Achterhoek. Foto: Willemijn Hinkamp
Slotscène van de Passion Achterhoek. Foto: Willemijn Hinkamp

Stichting zegt dank na Passion Achterhoek

LICHTENVOORDE - In oktober 2018 heeft de Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij de knoop doorgehakt: 'we gaan verkassen naar de Hamalandhal'. Om aan de vraag te voldoen en de mensen een warm onderkomen en een zitplaats te garanderen. Met volledige medewerking van zowel de Hamalandhal als het Marianum werden de plannen in de steigers gezet en moest er eerst naarstig worden gezocht naar een financiële onderbouwing. Die kwam er door de vele positieve reacties van sponsors en subsidiënten uit den lande.

In Ben Donderwinkel en Aad Witteveen vond de stichting gedreven regisseurs, die zich vanuit hun eigen kring omringden met topspelers uit de Achterhoek. Scholengemeenschap Marianum verleende met muziek en zang onder leiding van Peter Krabbenborg graag medewerking. Daarnaast zegde basisschool Frans ten Boschschool ook medewerking toe, onder leiding van Gusta Marneth. En hoe bijzonder ook de samenwerking tussen twee koren: Stadskoor Bredevoort en Gaudio uit Lichtenvoorde onder leiding van Dineke de Roo. En als verrassing was Laura van Kaam van de partij, een jonge zangeres met een gouden keeltje en voormalig winnares van The Voice Kids (RTL4). Het geheel met als bindende factor de teksten aangeleverd door Ds. Hans Hinkamp. Kortom een basis waarop de stichting kon zeggen: "wij gaan ervoor!"
Die basis werd mede gedragen door Dorpspastoraat Licht, de R.K. parochie St. Ludger, de protestantse gemeente Lichtenvoorde en scholengemeenschap Marianum. Een brede achterban waarbij iedereen zich thuis kon voelen en zich op zijn/haar manier kon aansluiten bij Passion Achterhoek.

'Een voorstelling van formaat met alleen maar topprestaties'

Het enige dat nog ontbrak was publiek. De inzet werd echter beloond met een massale opkomst. De zaal met duizend zitplaatsen was tot de laatste stoel uitverkocht. Het publiek kwam vanuit de hele Achterhoek en daarom is het terecht dat deze 'Passion' aangevuld werd met 'Achterhoek'.

Ook de pers was betrokken en lovend met reportages bij Hart van Nederland op SBS6, Achterhoek Nieuws, Gelderlander, REGIO8 en dan een prachtige samenwerking met ZSOM onder leiding van Sjaak Hulshof. Zij registreerden de voorstelling waarvan binnenkort een dvd zal verschijnen. Bestellen kan alvast op info@passionachterhoek.nl. De dvd kost naar verwachting ongeveer 10 euro.

"De avond van 'Passion Achterhoek' was schitterend: een voorstelling van formaat met alleen maar topprestaties. De reacties van het publiek waren evenzo", aldus een woordvoerder van de stichting.
De Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij gaat de komende weken 'Passion Achterhoek' en de weg ernaartoe evalueren en op basis daarvan beslissen of er in 2020 weer een nieuwe 'passievolle' uitdaging ligt.
Namens de Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij Els Grevers (voorzitter): "Iedereen ontzettend bedankt voor de medewerking en uw aanwezigheid!"