De plattegrond met daarop de activiteiten van KidsDag. Foto: PR
De plattegrond met daarop de activiteiten van KidsDag. Foto: PR Foto:

KidsDag in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Alle kinderen zijn meer dan welkom op zondag 5 mei in het centrum van Lichtenvoorde. Speciaal voor hen zijn er tussen 13.00 uur en 17.00 uur veel (ont)spannende activiteiten te beleven waar de portemonnee niet voor getrokken hoeft te worden. Tijdens deze door de winkeliers georganiseerde KidsDag wordt er spectaculair uitgepakt. In een van de mooi versierde straten of pleinen kan iedereen zomaar een freerunner tegenkomen.

De wildebrassen kunnen naar hartenlust crossen op de pumptrackbaan op de Markt of zich uitleven op de stormbaan op de Nieuwmarkt. Er zijn ritjes te maken met vrachtwagens, maar wie durft kan ook naar de MC Manus Bikersparty bij Tapperij van Ooijen gaan en daar een stoere foto laten maken met een van de motoren.
Het is niet allemaal stoer en ruig dat de klok slaat deze middag, want in de Dijkstraat verzorgt Speelotheek Leentje Uit gezellig diverse straatspellen en in de Rapenburgsestraat staan lange picknicktafels waaraan het fijn knutselen en kleuren is. Keifit geeft demonstraties op het Kerkplein, maar wie liever zelf sportief bezig is, kan op de Varkensmarkt een pingpongballetje slaan met Litac. De Korte Rapenburgsestraat is gevuld met leuke spelletjes voor het hele gezin.
Kinderen die wel een vrolijke gekleurde snoet willen, kunnen terecht bij Stichting Chica zet namelijk haar beste beentje voor met het schminken van blije kindergezichten.
Ook aan de volwassenen is gedacht. Wanneer de kinderen zich vermaken met diverse activiteiten kunnen de volwassen bezoekers onder andere genieten van een theeproeverij bij Hebbes en een bierproeverij van heel speciale biertjes bij Het Blok. Ook zijn natuurlijk de winkels geopend tijdens deze maandelijkse koopzondag.