KSV speelt zich veilig met 4-1 zege op Tubanters

VRAGENDER - KSV 1 speelde zich afgelopen zondag veilig in de vierde klasse dankzij een 4-1 overwinning op Tubanters 1897.

De eerdere uitwedstrijd, op kunstgras, won Tubanters overtuigend met 6-1. Met een thuisoverwinning in de return van afgelopen weekend kon KSV zich veilig spelen in de vierde klasse. Tubanters konden aan hun kant bij een overwinning met drie doelpunten verschil zelfs nog de eerste periode in de wacht slepen. Er werd dan ook van beide kanten werklust en een stevig duel verwacht, maar Tubanters gaf niet thuis op een bewolkte middag op sportpark De Bult.

Direct na het fluitsignaal werd duidelijk dat de mannen van KSV scherp waren en hard wilden werken. Dit resulteerde in de eerste minuten al voor een paar goede kansen, waarbij een bal naast werd geschoten en een bal goed werd gekeerd door de keeper van Tubanters. De gasten uit Enschede van Tubanters stonden erbij en keken ernaar. Het spelbeeld in de eerste helft bestond uit het misschien betere voetbal door Tubanters, maar een KSV dat scherp was, hard bleef werken en de kansen bleef creëren. De thuisclub had bijna met een voorsprong de kleedkamers in gekund, want op slag van rust werd een goed genomen volley nog gekeerd door de lat. Ruststand 0-0.

Na rust, en na vermoedelijk een donderspeech in de kleedkamer, kwam Tubanters feller uit de startblokken. In de 52ste minuut resulteerde een goed verzorgde aanval tot een doelpoging, maar deze bal werd slap ingeschoten en met gemak gepakt door de Vragender goalie.
Enkele minuten later kwam KSV eindelijk verdiend op voorsprong. Na een goede aanval over de linkerflank, met nog een knap hakje van Stan, kon Walter de bal prachtig diep teruggeven op Stan die op zijn beurt Erwin goed bediende, die de 1-0 op het scorebord wist te krijgen.

De gasten uit Enschede van Tubanters stonden erbij en keken ernaar

De keeper van Tubanters was in een gulle bui en gaf KSV al snel daarna een doelpunt cadeau: bij een schot op het doel dook hij wat knullig over de bal, waardoor Stan op zijn gemak de 2-0 kon binnen dribbelen.
Na die 2-0 werd het spelbeeld wat onrustiger. Van verzorgd voetbal was niet veel sprake meer, ook Tubanters begon op de lange bal te spelen. KSV probeerde de draad weer op te pakken. De heren werden fel, wonnen duels en wisten door hard werken het spelbeeld volledig naar zich toe te trekken. In de 75ste minuut schoot Walter vanaf een bijna onmogelijke hoek op het doel. De keeper van Tubanters 'poedelde' hier wederom en liet de bal zo door zijn handen glippen. 3-0.
Een kleine tien minuten later wist Tubanters toch nog het net te vinden. Na wat gesteggel in de zestien van KSV scoorde een speler van Tubanters uit de kluts, 3-1. Het doelpunt valt voor Tubanters te laat, want verder weet de uitploeg niets te creëren deze middag. Om het leed compleet te maken volgde er nóg een eigen doelpunt. Een goede voorzet van Erwin werd door een van de verdedigers netjes ingekopt achter deeigen doelman.

Met een overtuigend 4-1 wint KSV zo van Tubanters. Drie hele welkome maar vooral ook zeer verdiende punten. Met deze punten hebben de mannen onder leiding van Wim te Nijenhuis zich veilig gespeeld in de vierde klasse.

Supporter van de week was Jos Rump. De oud-trainer van KSV had een goede wedstrijd uitgekozen om zijn 'oude cluppie' weer te zien voetballen.

Zondag 5 mei staat de wedstrijd tegen TVO op het programma, om 14.00 uur op sportpark De Bult.