Als blijk van waardering voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Lichtenvoordse Bloemencorso, was er taart voor de Zieuwentse muziekkorpsen. Foto: PR Bloemencorso
Als blijk van waardering voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Lichtenvoordse Bloemencorso, was er taart voor de Zieuwentse muziekkorpsen. Foto: PR Bloemencorso Foto:

Taart voor Zieuwentse muziekkorpsen

Voor jarenlange bijdrage aan Bloemencorso Lichtenvoorde

ZIEUWENT - Afgelopen week was er taart voor de harmonie Zieuwent-Mariënvelde. Na 53 jaar hebben zij besloten niet meer mee te lopen in het Bloemencorso Lichtenvoorde. Als waardering voor hun jarenlange, muzikale bijdrage bracht een delegatie van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) taarten mee naar de wekelijkse repetitieavond van de harmonie. De schutterij, die de harmonie steeds vergezelde, wordt deze week bezocht

Het bestuur van de beide Zieuwentse muziekkorpsen liet het bestuur van SBL weten dat zij niet langer mee willen lopen in het Bloemencorso Lichtenvoorde. Herman ter Haar, voorzitter van SBL licht toe: "De korpsen hebben aangegeven dat zij maar weinig lopende optredens hebben en dus extra moeten oefenen voor het corso. Daarvoor ontbreekt hen de tijd. Uiteraard betreuren wij hun besluit, maar wij begrijpen en respecteren hun keuze. Als dank voor hun inzet – 53 jaar volgens een van de oud gedienden – hebben wij de harmonie afgelopen week bezocht en hebben wij hen getrakteerd op taart."

Toekomstvisie
Herman ter Haar benadrukt dat het afscheid in prima harmonie is gegaan. "Eerder al heeft muziekvereniging Agatha besloten niet meer deel te nemen aan het corso. Zij konden niet genoeg muzikanten bij elkaar krijgen om mee te lopen en wilden zich meer richten op zittende optredens. Ook dat afscheid is in goede harmonie gegaan. Wij vinden het van belang dat buurtkorpsen deelnemen aan ons corso. Wel hebben wij de ambitie om de kwaliteit van het corso in zijn geheel naar een hoger plan te tillen. Wij hebben onze toekomstvisie voorgelegd aan de buurtkorpsen en hen gevraagd ons te laten weten hoe zijn hun deelname in de toekomst zien. De Zieuwentse korpsen hebben nu laten weten te stoppen. Lievelde heeft al laten weten dat zij blijven deelnemen aan het corso."