RKZVC kruipt weer richting top

ZIEUWENT - RKZVC leek na de nederlaag bij SDO op paaszaterdag af te haken voor de prijzen aan het eind van de competitie maar door het verrassende verlies vandaag van SDO en DEM is de achterstand op die twee ploegen nu nog slechts twee punten met nog drie wedstrijden te gaan. De achterstand op koploper Hoogeveen lijkt te groot maar de kans op deel te nemen aan de nacompetitie is beslist weer aanwezig.

De wedstrijd van vandaag was van geen van beide ploegen best. Veel onnauwkeurigheid van beide kanten en aan Zieuwentse kant viel het op dat veel spelers onderuit gleden (hebben ze geen voetbalschoenen meer met noppen voor natuurgras?). In de 7de minuut was er een eerste mooie Zieuwentse aanval maar de voorzet werd onderschept. Een minuut later pakte keeper Huib Jonkman een laag schot van een Hoornse spits netjes. In de 13de minuut kreeg Wout Blasman een mooie kans maar zijn aanname was niet goed waardoor de Hoornse keeper kon redden. Na een Hoorns schot (net over) en kopbal (ruim naast) viel de achteraf beslissende goal in de 28ste minuut. De voorzet van Waldo Rhebergen werd door Sjors Storkhorst ineens op de slof genomen (richting linker bovenhoek) waarop de Hoornse keeper met een knappe reflex de bal nog tegen de paal wist te werken. Vervolgens kon Joey Belterman met een simpele intikker de 0-1 scoren. Afgezien van een afstandsschot van Hollandia dat ruim over ging, werden er voor rust geen kansen meer gecreƫerd.

Na rust ging Hollandia meer druk zetten maar echt uitgespeelde kansen leverden dat niet op. Het gevaarlijkst waren twee schoten van (ruim) buiten de zestienmeter. De eerste ging twee meter naast en bij de tweede had RKZVC geluk (Hollandia pech) omdat de bal van richting werd veranderd en slechts een meter naast ging. Halverwege de tweede helft ontworstelde RKZVC zich meer aan de druk. Het eerste gevaar in de 24ste minuut was een schot door Sjors Storkhorst vanaf de middellijn over de keeper maar ook net over goal. Tien minuten later kwam Joey Belterman op links helemaal door maar hij twijfelde te lang met afspelen waarna de Hoornse keeper hem de bal van de voet plukte. Hollandia werkte vervolgens veel met hoge voorzetten en die leken vanaf de zijkant dreigend maar iedere keer kon de Zieuwentse verdediging wegkoppen of plukte Huib Jonkman de bal uit de lucht. Twee minuten voor het eind werd een gekraakt schot van Sjors Storkhorst nog tot corner verwerkt door de Hoornse keeper en een minuut later ging een Hoornse kopbal ruim over.

Na vandaag is er weer van alles mogelijk voor RKZVC in de wetenschap dat (bijvoorbeeld) Hoogeveen op 19 mei thuis DEM ontvangt. Het is leuk om mee te blijven spelen voor de prijzen en dat zal voor spelers en staf voldoende motivatie zijn om volgende week thuis van Fortuna Wormerveer te willen winnen.

De volgende competitiewedstrijd is 12 mei thuis tegen Fortuna Wormerveer om 14.00 uur.