Supercoole freerunning-stunts tijdens de KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
Supercoole freerunning-stunts tijdens de KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi

KidsDag: allemaal blije kindersnoetjes

'Er is een mooie opkomst en iedereen kijkt vrolijk'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Met een voetbal proberen kinderen vol bravoure in de roos te schieten van een levensgroot dartbord. De bedoeling is dat de bal eraan blijft kleven. Max trekt zijn moeder aan de hand mee "Ik wil goud!". Daarmee doelt hij op het goud zeven dat je bij Het Museum Stenenwinkeltje kan doen. Jelmer en Pepijn zijn speciaal voor het tennis gekomen. "Maar we gaan zo ook even bij de stormbaan kijken en ze hebben al een cupcakeje op!", vertelt hun moeder." Voor de pumptrack staan kinderen in de rij. Ook Rowan: "Ik krijg zo'n crossfiets straks voor mijn verjaardag. Nu kan ik mooi even oefenen!"

De KidsDag op zondag 5 mei is volgens de organiserende winkeliers zeker een succes. Het enige wat tegenzit is het weer. Coen Harbers: "Ondanks dat het een beetje koud is, is er een leuke sfeer in het dorp. Er is een mooie opkomst en iedereen kijkt vrolijk. We zijn vanochtend om tien uur met een club enthousiaste mensen begonnen met het opbouwen. We zijn heel lang bezig geweest met voorbereiden en hadden echt zin in vandaag. 'Nu mag het wel gebeuren!', dachten we. Meerdere winkels hebben zich bij ons aangemeld en speciaal iets georganiseerd voor KidsDag." Angela Plaggenburg vult aan: "De ouders en kinderen zijn erg enthousiast. Het is drukker dan ik had verwacht. Er zijn ook kinderen vanuit de kerkdorpen gekomen. Daar hadden we gouden enveloppen verstopt waarmee leuke prijzen te winnen waren. Die zijn inmiddels bijna allemaal opgehaald. De reacties waren leuk. De kinderen straalden helemaal!"

In de kerkdorpen waren gouden enveloppen verstopt waarmee de vinders een prijs konden ophalen

Misschien Volgend jaar Oost Gelre Got Talent
Het centrum van Lichtenvoorde is vol met kinderen met ballonnenvlindervleugels op hun rug. Ze sjoelen lachend in de Korte Rapenburgsestraat, pumptracken op de heuvelachtige baan op de Markt en schateren in de hemelshoge en kleurrijke stormbaan op de Nieuwmarkt. Met enthousiasme maken ze met behulp van een trampoline en een kast een salto in de lucht met behulp van de freerunners, of rijden ze op een skelter tegenover de bibliotheek bij Leentje Uit. Als het tussendoor regent, schuilen ze samen met hun ouders onder de luifels. Voor de zekerheid zijn enkele knutseltafels ook onder luifels of naar binnen verplaatst. Op het Kerkplein dansen de jongelui fanatiek de pasjes na die de instructrice van Kei-Fit hen voordoet en slaan ze een tennisballetje op de tennisbanen die zijn neergezet. Litac heeft helaas afgezegd vanwege het weer: de pingpongballen waaien weg met deze wind. De allerkleinsten knutselen met glitterklei een vlinder of hond bij Studio T in het nieuwe Het Blok, waar het erg druk is. "Voor volgend jaar gaan we misschien een 'Oost Gelre Got Talent' organiseren. Dit jaar ging dat niet door, omdat er te weinig animo voor was. De volgende keer pakken we de organisatie daarvan anders en persoonlijker aan!", besluit Angela vooruitblikkend. Meer foto's op de facebookpagina @lichtenvoordenl.

KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
KidsDag in Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi