KSH verliest thuis van concurrent Peeske

HARREVELD - Op een mooie Bevrijdingsdag mocht KSH thuis, op een mooi onderhouden veld, aantreden tegen 't Peeske uit Beek. Jaap en Luuk ontbraken in de verdediging, hierdoor moest KSH de wedstrijd starten met een aangepaste verdediging.

KSH begon redelijk goed aan de wedstrijd. Veel kansen die niet werden verzilverd de eerste helft. Na een prima opbouw kreeg Koen Heijstek de bal net over de middellijn. Hij hield het overzicht en gaf een prachtige steekbal op Niek ten Have, die een goede loopactie maakte. Niek nam de bal aan en passeerde de tegenstander op een geweldige manier. Hierna gaf Niek de bal aan de meegelopen Thijs Schutten, die met een verwoestende uithaal de 1-0 op het scorebord zette. KSH zakte hierna iets in, waardoor Peeske meer ruimte kreeg om te voetballen. In de 39ste minuut trok Peeske voor een van de eerste keren gevaarlijk ten aanval. KSH verdedigde dit niet goed uit, dit resulteerde uiteindelijk tot de 1-1 op het scorebord.

De tweede helft creëerde beide ploegen weinig kansen. De oranjehemden uit Beek gingen graag op de grond liggen om de scheids te beïnvloeden. De sfeer op het veld werd er hierdoor niet beter op. Het voetbal in de tweede 45 minuten waren minder dan de eerste helft. Jorrit Bomers en inval assistent trainer Tim Lindeman besloten te wisselen. Job Wopereis kwam er in voor Koen Heijstek. De verdediging bestaande uit Siemen, Leon, Jordy en Dave stond als een huis tot de 80ste minuut aanbrak. Een goeie aanval van Peeske leidde tot een schot op doel waar keeper Daan Kodde nog een antwoord op had, op de rebound had hij helaas geen antwoord. Het scorebord gaf 1-2 aan. Trainer Jorrit greep direct in, een aanvallende wissel werd toegepast. Sander Kolkman kwam er in voor Siemen van der A. KSH wist hierdoor de bal in de ploeg te houden maar creëerde geen kansen. In de 85ste minuut werd de derde wissel doorgevoerd, doelpuntenmaker Thijs schutten werd gewisseld voor David Hulshof. Na 85 minuten werden er keer op keer lange ballen gespeeld. Peeske probeerde de voorsprong vast te houden en KSH probeerde nog zo veel mogelijk te creëren, hierdoor liepen de gemoederen soms hoog op, met veel onenigheid tussen beide partijen. De oranjehemden uit Beek wisten uiteindelijk de voorsprong vast te houden en de drie punten mee te nemen. Door deze nederlaag lijkt de kans op een eventuele nacompetitie voor promotie definitief verkeken. Aankomende donderdag staat er een inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen Dinxperlo, aanvang 19.30 uur.

Verslap pupil vd week Dylan Berentsen
Hoi ik ben Dylan ik voetbal bij HMC'17 ik zit in onder 9-1. Ik mog mee met KSH ik ben deze week pupil van de week. Ik heb geskoort. De keeper kan er niet bij. Iedereen moest juigen. Ik vond het leuk vanmiddag en KSH heeft niet gewonnen en ik von het gezellig in de dukout. Daarna hebben we wat gedronken. Ik ben voor Ajax.