Weer nipte nederlaag voor KSV tegen koploper TVO Beckum

VRAGENDER - Nadat KSV vorige week klassebehoud veilig wist te stellen tegen de Tubanters 1897, moest het vandaag aantreden tegen de koploper TVO uit Beckum. In de uitwedstrijd werd destijds nipt verloren met 2-1 waarbij er zeker voor KSV meer in had gezeten. TVO moest vandaag winnen om de achtervolgers UDI 1 en Sportclub Overdinkel 1 achter zich te houden.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkwaardige wedstrijd met nauwelijks kansen voor beide teams. Het grootste moment van opwinding was in de 12de minuut toen de scheids vol werd geraakt in zijn edele delen en menig mannelijke toeschouwer de pijn al voelde in zijn kruis. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam TVO wel beter in zijn spel maar echt gevaarlijk werden ze niet. Wel was er veel irritatie bij de spelers van KSV over het warrig vlaggen van de grensrechter van de tegenpartij hetgeen Twan Jurjus op een gele kaart kwam te staan voor ageren tegen de scheids. Met een 0-0 ruststand ging men richting de kleedkamer.

Na de rust was het TVO dat het betere van het spel had en KSV steeds meer terugdrong op haar eigen speelhelft. Toch leverde dit geen echte kansen op. KSV bleef loeren op de counter en bleef lange tijd goed overeind tegen de koploper. In de 59ste minuut torpedeerde KSV-doelman Wesley Keegstra de spits van TVO omver in het strafschopgebied en kreeg TVO een penalty. Deze werd feilloos benut; 0-1. De niet consequent fluitende scheidsrechter zorgde voor veel irritatie bij de KSV-spelers en meerdere werden op de bon geslingerd voor praten en een paar wegens forse overtredingen. Om toch nog een positief resultaat te behalen werden Twan Jurjus, Tom Ribbers en Stan Gunnewick gewisseld voor respectievelijk Jouke Elshof, Robert Stevens en Rick Tanck. Hoewel KSV wel aandrong, stond de verdediging van TVO als een huis en was er geen doorkomen aan. In de 86ste minuut beging Jorrit Spexgoor wederom een zware overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood en kon inpakken. Met een man meer wist TVO in de 90ste minuut dan ook nog de 0-2 te scoren.

Kortom een zure nederlaag waarbij de spelers van KSV zichzelf uit de wedstrijd hebben gespeeld door continue te ageren tegen de scheidsrechter en daardoor vergaten te voetballen. Volgende week thuis de derby der kleine kernen tegen aartsrivaal Erix uit Lievelde die de punten nog hard nodig heeft in haar strijd om klasse behoud. Pupil van deze week was Rens Wouda, zoon van Pingpong Henry en Carla.

Erix verliest terecht van beter EMOS

LIEVELDE - Erix heeft zichzelf afgelopen zondag een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen EMOS uit Enschede met 0-3 te verliezen. Een beter EMOS had de gehele wedstrijd een overwicht en nam de drie punten terecht mee naar huis.

De mannen van Erix wisten vooraf dondersgoed waar het om ging deze eerste zondag van mei; alleen een overwinning gaf nog zicht op rechtstreekse handhaving in de 4de klasse B.
Vanaf de eerste minuut had EMOS een licht overwicht in de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. Erix moest het voornamelijk hebben van de counter maar werd hier niet echt gevaarlijk door. Met name de eindpass was te onzorgvuldig waardoor kansrijke posities om zeep werden geholpen. Zoals gezegd had EMOS een veldoverwicht en zij drukten dat overwicht in de 20ste minuut uit in de score: 0-1. Balverlies op het middenveld aan Erix-zijde leidde een aanval van EMOS in die aan de rechterkant werd opgezet. Nadat de mid-mid van EMOS de bal randje zestien ontving, wist hij drie Erix-spelers te omzeilen om vervolgens droog uit te halen. Doelman Tim Klein Tank zag de bal te laat aankomen en kon derhalve ook geen redding meer brengen. Na deze 0-1 ging EMOS op zoek naar meer en zocht zij veelvuldig de aanval over de flanken. Dit zorgde voor enkele hachelijke situaties maar doelman Tim Klein Tank wist de schade tot aan de rust nog te beperken.

In de tweede helft kwam Erix beter uit de kleedkamer. Enkele omzettingen en het inbrengen van Duke Gralike op de linksbuiten positie kwam het spel ten goede en de druk op de achterste linie van EMOS werd voorzichtig opgevoerd. Erix had veelvuldiger de bal en ging geconcentreerd op zoek naar de gelijkmaker. Door wederom balverlies op het middenveld van Erix en een scherpe counter van EMOS stond het na 15 minuten spelen ineens 0-2 in plaats van 1-1. Een domper voor de mannen van Erix die dit niet meer te boven kwamen. Grote kansen werden er amper gecreëerd en een kleine 10 minuten voor tijd werd het nog erger. De linkermiddenvelder van EMOS zag dat doelman Tim Klein Tank ietwat ver voor zijn goal stond en probeerde het van een meter of 35. Zijn schot verraste de doelman van Erix zodanig, dat hij niet meer bij machte was om de poging te keren: 0-3.

Al met al een dramatisch verloop van deze middag. Met nog drie wedstrijden te spelen en een voorsprong van vijf punten op de nummer laatst is men nog niet zeker van nacompetitie. Hiervoor zal nog een wedstrijd voor gewonnen moeten worden. Bijvoorbeeld aanstaande zondag als de derby tegen KSV op het programma staat. Het is nu zaak voor Erix om de schouders eronder te zetten en er samen met de staf en supporters voor te zorgen dat het seizoen alsnog goed wordt afgesloten, het zij via de nacompetitie.

Nijhof klopt Kl. Falckenborg onder barre omstandigheden

OOST GELRE - Afgelopen zaterdag stonden de duiven in het Belgische Quievrain klaar voor een vitessevlucht over gemiddeld zo'n 270 km. Er waren 492 duiven ingemand door 21 liefhebbers waardoor er 164 prijzen konden worden gewonnen. De eerste lossing vond om 09.00 uur plaats. De eerste prijsduif om 12.20.20 uur was voor F. Nijhof. De laatste prijsduif kwam op naam van B. Volmer.

Het weer liet de liefhebbers en de duiven wederom flink in de steek. Voor de tweede keer in dit pas korte seizoen stonden de liefhebbers de duiven op te wachten in min of meer winterse omstandigheden, weliswaar afgewisseld met mooie zonnige perioden. Op de vlieglijn kon het hagelen, was het meestentijds bewolkt en waaide de wind uit noordwestelijke richtingen. Niet de allerbeste condities derhalve. Deze vlucht leverde meerdere liefhebbers op met aansprekende prestaties; was het door niet de plaatsing bovenaan de ranglijst, dan wel door goede prijspercentages.

Eerste eindigde F. Nijhof die deze week zijn wekelijkse tweegevecht met M. Kl. Falckenborg om de eerste prijs in zijn voordeel beslecht. In de C.C. bezet deze duif de tweede plaats! In totaal komt hij uit op 24 uit 33. Tweede plaats is voor M. Kl. Falckenborg met vijf duiven bij de eerste tien, 50% prijs en uiteindelijk 20 uit 40. Derde wordt N. Knuth met een nette 17 uit 29. Iets verder in de uitslag, maar met hoge individuele scores eindigen S. Breuer met 19 uit 29, H. Goossens met 11 uit 15 en tenslotte G. Krandick (6 uit 10).