Victor Rensen voor het autobedrijf dat sinds afgelopen week zijn naam draagt. Foto: Mark Ebbers
Victor Rensen voor het autobedrijf dat sinds afgelopen week zijn naam draagt. Foto: Mark Ebbers

Auto Kolkman heet nu
Autobedrijf Victor Rensen

GROENLO – Victor Rensen nam ruim vier en een half jaar geleden Auto Kolkman over, het autobedrijf op de hoek Borculoseweg/Thorbeckestraat. Het bevalt hem goed in Groenlo én het bevalt zijn klanten gezien de ontwikkelingen blijkbaar ook goed. "Mensen weten ons weer te vinden en komen terug", kijkt hij terug op de afgelopen jaren. Sinds woensdag 1 mei voert hij het bedrijf onder zijn eigen naam: Autobedrijf Victor Rensen.

Door Mark Ebbers

Deze naamswijziging is de afronding van afspraken die bij de overname in 2014 al waren gemaakt. Rensen wil met de nieuwe naam een boodschap afgeven: "Service, kwaliteit en dienstverlening staan voor ons op de eerste plaats. Momenteel wordt het magazijn gerenoveerd, wordt er geïnvesteerd in nieuwe gereedschappen en zetten we vol in op scholing en training." Hij wil met zijn bedrijf doorgaan met waar hij en zijn mensen succesvol mee bezig zijn en daarbij tegelijkertijd blijven vernieuwen.

PCA en ASN
Autobedrijf Victor Rensen blijft ook met de nieuwe naam gewoon de vertrouwde PCA dealer, de merkspecialist voor Peugeot en Citroën. "Maar we zijn ook een universele dorpsgarage", verzekert Rensen.
Mede daarom is het Groenlose autobedrijf sinds 2017 ook lid van Auto Service Netwerk, een merkonafhankelijke garageformule met inmiddels zo'n 70 aangesloten bedrijven in heel Nederland. "Je kunt bij ons terecht met je Peugeot of je Citroën, maar ook met je Ford, je Opel, Toyota of welk merk dan ook."

Vertrouwen
Natuurlijk is hij ondernemer, maar een vertrouwensrelatie met de klant staat bij Victor Rensen centraal. Bij het verkopen van auto's én bij het onderhoud. "De klant legt als het ware zijn budget in onze hand, wij zijn de deskundigen; dat geeft een verantwoording en daaruit blijkt vertrouwen, en dat vertrouwen moeten we nooit beschamen. Ons streven is dat een klant ambassadeur voor het bedrijf wordt."
Daar blijft hij als eigenaar-directeur, samen met zijn echtgenote en monteurs, in elk geval zijn uiterste best voor doen.


www.autobedrijfvictorrensen.nl


Tentoonstelling Joodse Begraafplaatsen in de Achterhoek

WARNSVELD - Vanaf 13 mei is er een bijzondere fototentoonstelling te zien in het Kulturhus 't Warnshuus in Warnsveld: Joodse Begraafplaatsen in de Achterhoek. De opening van de expositie is op zondagmiddag 12 mei om 14.30 uur door de wethouder van cultuur van de gemeente Zutphen Mathijs ten Broeke. Daarna is de expositie te zien tot en met vrijdag 23 augustus tijdens de reguliere openingstijden van 't Warnshuus, zie hiervoor www.warnshuus.nl.

De expositie is gebaseerd op het verhaal van Franziska Grün, 'die Franzi', een jonge joodse vrouw die in de oorlog als onderduikster bij de grootouders van fotograaf Ruud Smit in Utrecht woonde. Voor haar grote liefde Max Falk meldde zij zich vrijwillig in kamp Westerbork. Franzi gaf een Zeiss Ikon camera in bewaring bij de moeder van Ruud. Franzi keerde niet terug uit de oorlog, zij werd in Auschwitz vermoord. De camera is uiteindelijk in bezit gekomen van Ruud. In zijn tienerjaren heeft hij met de camera leren fotograferen.

Een aantal jaren geleden haalde Ruud de Zeiss-Ikon uit de kast met het plan om alle Joodse begraafplaatsen in Nederland te fotograferen. Dat bleek al snel een onmogelijke opgave, maar een gesprek met Henk Steinvoort van het Warnshuus in Warnsveld bracht uitkomst. Die was op zoek naar een onderwerp voor een expositie over Achterhoeks cultureel erfgoed. Het oorspronkelijke plan werd aangepast. Zo is het idee ontstaan dat Ruud met de Kolibri uitsluitend de Joodse begraafplaatsen in de Achterhoek zou gaan fotograferen. In de doka van Ruud in Doesburg zijn de zwart-wit foto's afgedrukt.

Meer achtergrondinformatie op de site www.diefranzi.nl.

De begraafplaats in Bronkhorst. Foto: Ruud Smit