Eén van de deelnemers is Halmac-lid Marco Leerink. Foto: PR
Eén van de deelnemers is Halmac-lid Marco Leerink. Foto: PR Foto:

Eerste streekcross van het seizoen

HALLE - Motorcrossvereniging Halmac houdt op circuit De Kappenbulten in Halle de eerste streekcross van dit seizoen. De motoren starten op zaterdag 11 en zondag 12 mei.

De streekcross in de Achterhoek is een ruim veertig jaar durende samenwerking tussen de motorcrossclubs uit Halle, Hummelo, Varsseveld en Lichtenvoorde. Door jaarlijks op elke locatie een wedstrijd te verrijden ontstaat er een competitie voor alle leden van de deelnemende verenigingen, ook zij die niet in de wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap uitkomen. Voorheen was overigens ook Winterswijk jarenlang gastheer van een cross, Halmac verzorgt dit seizoen de eerste wedstrijd van de streekcross in 2019.

De trainingen starten om 10.00 uur, en de wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Op zaterdag komen alleen de senioren aan bod op het schitterend gelegen circuit aan de Wolfersveenseweg. Achtereenvolgens zijn dat de 40+-klasse en de 50+-klasse, Superklasse, zijspannen en quads. Een dag later komen de deelnemers in de klasse 65cc kleine en grote wielen, 85cc kleine en grote wielen, 85cc grote wielen KNMV, 125cc Jeugd, 125cc niet startbewijshouders, 250cc en 500cc in actie.

Op de zondag wordt ook een NK Brommerklasse verreden, een nieuw fenomeen voor de organiserende Halmac. "Omdat wij de streekwedstrijden over twee dagen uitsmeren, hadden we nog wat ruimte in het programma", zegt organisator Bas Ribbink van Halmac. "Die NK Brommerklasse is echt spectaculair, daar wordt serieus gas gegeven. Sommige deelnemers van de streekcross kunnen daar een puntje aan zuigen."