De Landschapstuin ’t Meihuus van Wim en Yvonne Duitshof-Knufing. Foto: PR
De Landschapstuin ’t Meihuus van Wim en Yvonne Duitshof-Knufing. Foto: PR Foto:

Open zondagen landschapstuin 't Meihuus

REGIO - De Meihuus tuin is gelegen rondom een verbouwde, voormalige boerderij van Wim en Yvonne Duitshof-Knufing aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek. De open tuinzondagen bij landschapstuin 't Meihuus zijn op tweede Pinksterdag 10 juni, 14 juli en 18 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

De tuin is in fases aangelegd vanaf 2004. Kenmerkend zijn de vele vaste planten/siergrassen borders, de heestertuin, de prairie borders, rozentuin, folievijver en de natuurlijke paddenpoel met daarom heen de wilde bloemen en grassen wei. Hier kan men bij mooi weer genieten van de groene kikkers. Op gepaste wijze zijn er op vele plaatsen kunst- en zithoekjes geïntegreerd.

De lente is door het warme weer al vroeg ontwaakt. Dit is het seizoen van de choysa, akeleien, valeriaan, late tulpen, allium, lage floxen, diverse bloeiende vaste planten, bomen en heesters, etc. Dit jaar is op de open zondagen een kunstexpositie in de tuin te zien van Karin Zuijdwijk. Zij is aanwezig en zal aan belangstellenden haar verhaal doen over haar passie beeldhouwen. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in deze levende tuin. De biodiversiteit is groot, met in mei, het allium spektakel. Imkerij 't Beggelder is op 't Meihuus aanwezig met hun demo kast en er is honing te verkrijgen. De entreeprijs bedraagt 3 euro. Koffie/thee tegen vergoeding. Groepen vanaf 10 personen op afspraak. www.meihuus.nl