Erix lijdt onnodige nederlaag in kleine derby

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag tegen buurtclub KSV een onnodige nederlaag geleden. 3-1. Binnen 2 minuten werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven.

Erix begon goed aan de eerste helft wat al resulteerde in een afstandsschot in de 1ste minuut van Cas Ekelhof. Hierbij bracht KSV-doelman Keegstra redding. Erix had in de beginfase het betere van het spel en kreeg in de 17de minuut een goede kans om op voorsprong te komen. Een dieptepass van Rick ten Have op Nordin Stevens werd door Nordin breed gelegd voor het KSV-doel maar de defensie van KSV kon net op tijd redding brengen voordat Twan Spekschoor de bal kon binnenwerken. In de 22ste minuut werd KSV gevaarlijk via hun snelle buitenspeler Erwin van de Wolfshaar. Hij nam de bal vanaf de rechterkant in de loop mee en zijn inzet ging voorlangs het Erix-doel. In de 31ste minuut kwam Erix op voorsprong na een prima aanval. Rick ten Have opende op rechts op de mee opgekomen Rick Wassink. Rick zette de bal hard en laag voor en deze werd keurig afgerond door Twan Spekschoor door middel van een harde schuiver in de lange hoek. 0-1. Op dat moment was deze voorsprong voor Erix verdiend. De ruststand was 0-1.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer en leek zelfs in de 48ste minuut de 0-2 te maken via Twan Spekschoor maar deze stond buitenspel. In de 54ste minuut was er gevaar van KSV. Een afstandsschot werd goed gepakt door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de beginfase van de tweede helft trok Erix de goede lijn van de eerste helft door en kreeg in de 60ste minuut wederom een goede kans op de 0-2. Twan Spekschoor ging alleen op KSV-doelman Wesley Keegstra af maar Twan treuzelde net iets te lang waardoor de defensie van KSV nog kon ingrijpen. In de 68ste minuut kwam KSV op 1-1. De bal werd via een aanval over de linkerkant vanaf de achterlijn teruggelegd ter hoogte van de strafschopstip en deze werd beheerst binnengeschoten door Tim Minkhorst. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller stond Erix al op achterstand. In de 69ste minuut werd de bal vanaf de 16-meter beheerst binnengeschoten door Stan Gunnewick. Binnen 2 minuten tijd werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven door Erix terwijl men deze daarvoor nog in handen had. Rowan Weenink kreeg nog twee kansjes, schot vanaf de 16-meter waarbij de KSV-doelman redding bracht en kopbal naast. In blessuretijd viel dan definitief het doek voor Erix. Een cornerbal werd verkeerd weggekopt en belandde voor de voeten van KSV-aanvaller Erwin van de Wolfshaar die eenvoudig de 3-1 kon aantekenen. Door deze nederlaag is Erix definitief veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om handhaving in de vierde klasse.