KSH speelt gelijk tegen Dinxperlo

HARREVELD - Op donderdag stond voor KSH het inhaalduel tegen vv Dinxperlo op het programma. Na afgelopen zondag ongelukkig met 1-2 verloren te hebben tegen 't Peeske wisten de mannen van trainer Jorrit Bomers dat er wat recht te zetten was.

Helaas verdween er in de eerste minuut al gelijk een bal in het net van keeper Daan Kodde. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Tom Tankink knullig in het eigen goal gewerkt. Dinxperlo wat nog 1 punt nodig had om definitief veilig te zijn bleef druk houden via vooral de linkerflank. Na een kwartier voetballen kreeg KSH iets meer grip op de wedstrijd. Dinxperlo werd terug gedrongen en dit resulteerde in kansen van onder andere Jeroen (paal) Tom (redding keeper) Niek (1 op 1 met de keeper) Sander (over). Helaas viel Thijs Schutten na 30 minuten voetballen met een op het oog nare enkel blessure uit. Ondanks alle kansen ging KSH toch met een 0-1 achterstand de rust in. Trainer Jorrit zette de boel in de rust op scherp door te wijzen op de vele kansen wie er wel in hadden gemogen.

De tweede helft begon KSH sterk en werd Dinxperlo terug gedrongen op de eigen helft. Dit resulteerde in meerdere kansen helaas werden deze niet verzilverd. Rond de 60st minuut kwam Koen Heijstek voor de moegestreden Sander Kolkman. Uiteindelijk kwam KSH in de 70e minuut op 1-1. Een vrije trap van Davey ging over Koen heen maar Niek ten Have stond erachter om de bal in het netje te leggen. KSH bleef drukken en met een verse extra aanvaller in de vorm van Jasper Giesen probeerde trainer Jorrit nog wat te forceren, helaas had dit niet het gewenste effect. Hoewel KSH over de hele wedstrijd wellicht 3 punten verdiende bleef de 1-1 op het scorebord staan. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Zeddam/st.Joris waar KSH weer op jacht gaat naar de drie punten.

KSH geeft voorsprong uit handen

HARREVELD - Na een zwaarbevochten wedstrijd op de donderdagavond moesten de mannen van KSH naar Braamt.

KSH begon goed aan de wedstrijd die zorgde voor meerdere combinaties naar voren die tot grote kansen leidde. Stan te Brake die bekend staat om zijn verre inworpen legde hem panklaar op het hoofd van Tom Tankink die verlengde de bal voor de goal naar Niek ten have die helaas hard over het doel schoot. Jordy Berentsen onderschepte de bal in de voorhoede die het leer perfect bij Jeroen Kamsphof in de schoenen gaf die alleen tegenover de keeper stond met twee verdedigers in de rug die hem ondersteboven schopten, Dit leidde tot een penalty in de 20ste minuut. Niek ten Have legde de bal op de stip en wist de doelman op het verkeerde been te zetten en mocht de bal uit zijn netje vissen. (0-1). nog geen vijf minuten later werd de gelijkmaker uit een vrije trap binnen getikt bij tweede paal.(1-1). KSH liet zich niet van de wijs brengen en pakte het spel weer goed op. Door stevig doorjagen op de verdediging kwam de bal uit kluts in de voeten van Niek ten Have en hij wist de bal via de binnenkant paal binnen te schuiven.

Het scherpe KSH was in de tweede helft ver te zoeken en was overal een stapje te laat. KSH wist zijn spel niet meer te maken en stond met de rug tegen de muur. Zeddam creƫerde veel kansen die ze niet wisten te verzilveren tot de 84ste minuut. Door zwak uitverdedigend werk kwam de opstomende rechtsback van Zeddam in de positie de bal strak voor te geven en werd bal binnen geschoven.(2-2). Het tegenvallende KSH probeerde aan het eind in de tweede helft 1 punt mee te nemen, maar deze werd door een onterechte gegeven corner niet goed weggewerkt en binnen gekopt. 2-3. Het moe gestreden KSH werd met de staart tussen de benen terug naar Harreveld gestuurd.